Élet-Stílus

Szenvedett a Milan, idegenben győzött a Juve

A fiatal zseni Pato és az aranylabdás Kaká nélkül kínkeservesen és némi bírói segédlettel behúzta a három pontot a Bajnokok Ligája címvédője az olasz bajnokságban. A Juventusnak még nehezebb dolga volt, hiszen hamar hátrányba került az Udinese otthonában.

Különböző sérülések miatt messze nem a legjobb kezdőjét küldte pályára Carlo Ancelotti, az AC Milan trénere a Siena elleni hazai bajnokin. A csatársorban például hiányzott Pato és Kaká, így a többnyire csak a kispadon ücsörgő Inzaghi és Ronaldo kapott bizonyítási lehetőséget.

A védelemben is szokatlan felállásban kezdett a BL-szereplést érő helyekre pályázó Milan: Cafu, Serginho és Maldini mellett Nesta futott ki a San Siro gyepére.

A mérkőzést a legutóbbi fordulóban az AS Romát leiskolázó Siena kezdte jobban, a veterán védősort nem egyszer teljesen összezavarták a vendégek. A sérült Dida helyén szereplő Kalacnak köszönhették a milánóiak, hogy nem kerültek percek alatt komoly hátrányba.

A fiatal Paloschinak gratulálnak a társak (AP)

A fiatal Paloschinak gratulálnak a társak (AP)

Félóra elteltével már a kapus sem tudott segíteni, de a partjelző lest jelzett Locatelli találatánál: a sienai csatár a statikus védőket állva hagyta egy előreívelt szabadrúgásnál, és könnyedén a hálóba passzolt. A visszajátszás alapján úgy tűnt, hogy az elrúgás pillanatában egy vonalban volt Locatelli, de a partjelző másképp látta.

A meg nem adott gól felrázta a hazaiakat, akik a szünetig támadásban azonban semmit nem mutattak. Inzaghinak nem volt épkézláb megmozdulása, Ronaldót pedig olyan szorosan fogták, hogy esélye nem volt helyzetbe kerülni.

A második játékrész elejét ismét elaludta a Milan, de a kapufa megmentette őket. Ancelotti cserékkel próbálta felrázni a csapatát, és a 63. percben beküldött Paloschi meg is hálálta a bizalmat. A sérülések miatt a nagycsapathoz felkerülő fiatal csatár első labdaérintéséből irtózatos nagy kapásgólt lőtt 17 méterről Manningernek.

A Milant megnyugtatta a vezetés, és a mérkőzés végét jelző sípszóig magabiztosan megőrizték a minimális előnyüket. Az utóbbi hetekben a bajnokikat sorozatban nyerő hazaiak egyre közelebb jutnak a BL-helyekhez.

A Juventusnak egyelőre nincs miért aggódnia, hiszen Nedvedék is behúzták a három pontot az Udinese vendégeként. A szintén BL-szereplésben bízó hazaiak a 6. percben előnybe kerültek, és a szünetig könnyedén el is dönthették volna a meccset, de a fordulás után összekapta magát Claudio Ranieri csapata, és végül 2-1-re megnyerte az összecsapást.

Serie A, 22. forduló:
AC Milan-Siena 1-0 (0-0)
Gól: Paloschi (63.)

Cagliari-Parma 1-1 (1-1)
Gól: Jeda (34.), illetve Reginaldo (35.)

Empoli-SS Lazio 1-0 (1-0)
Gól: Vannucchi (7.)

Livorno-Genoa 1-1 (1-0)
Gól: Tavano (15.), illetve Di Vaio (82.)

Sampdoria-SSC Napoli 2-0 (0-0)
Gól: Delvecchio (76.), Franceschini (81.)

Torino-Palermo 3-1 (0-1)
Gól: Diana (60.), Di Michele (71., 81), illetve Amauri (36.)

Udinese-Juventus 1-2 (1-0)
Gól: Dossena (6), illetve Camoranesi (60.), Iaquinta (76.)

Később:
Catania-Internazionale 20:30 ó

Pénteki meccsek:
AS Roma-Reggina 2-0
Atalanta-Fiorentina 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik