Élet-Stílus

Sevillában hagyott pontokat a Barca

Tíz emberrel fejezte be a katalánok elleni összecsapást az UEFA-kupa címvédője, de így is sikerült kiharcolnia egy döntetlent. A tabella harmadik helyén álló Villareal meglepetésre csak a 94. percben lőtte be a győztes gólt az újonc Murcia otthonában a spanyol labdarúgó bajnokság 23. fordulójában.

A múlt hétvégén a Real Madrid váratlan bukása miatt három pontot hozott Frank Rijkaard csapata a listavezetőn. A korábban már eldőlni látszó pontvadászat szerelmesei előtt ismét felcsillant a remény, hogy lesz még érdemi harc a bajnoki címért, de a Barcelona szombat este ismét botlott a Sevilla otthonában. Vasárnap így a királyi gárda a Valladolid legyőzésével ismét megnyugtató, nyolcpontos előnyre tehet szert.

A mérkőzést mindkét csapat óriási iramban kezdte, de percek múltán átvette az irányítást az elsősorban a széleken veszélyes Sevilla. A vendégeknél a két szélső védőnek, a kezdő közelébe csak ritkán férkőző Oleguernek és Eric Abidalnak percnyi nyugta nem volt, Jesus Navas és Diego Capel rendre megkavarta az emberét. Daniel Alves is gyakran előrehúzódott a házigazdáknál, akik számos Valdes-bravúr után a 35. percben szerezték meg a vezetést.

Alves passzával Navas futott le az alapvonalig majd a laposan keresztbe rúgta a labdát a kapu előtt, a második oldalon érkező Capelnak már nem volt nehéz dolga. A szünetig a teljesen behúzódó Barcelona kihúzta újabb kapott gól nélkül, így meg volt minden esély arra, hogy megfordítsa a meccset.

A fordulás után Ronaldinhót is beküldte Rijkaard, de az utóbbi hetekben nem túl szerencsés brazil ezúttal is csak szenvedett. Látszott az akarás a katalánok sztárján, de nem rajta múlott, hogy a második félidőben sokkal aktívabban futballozott a Barca.

Egyik csapatnál sem örülhetnek az eredménynek (Getty)

Egyik csapatnál sem örülhetnek az eredménynek (Getty)

A Sevilla gyors kontrákra rendezkedett be, hagyták feljönni az egyre veszélyesebben támadó vendégeket, akik azonban fél óráig az ellenfél kapuját is képtelenek voltak eltalálni. Bezzeg a másik oldalon: a szünetben becserélt Marquez egy Fabiano-beadásból kis híján öngólt szerzett, de Valdes megmentette csapatát egy bravúrral.

Pillanatokkal később az addig nem túl aktív Messi egy zseniális passzal ugratta ki a múlt hétren is sorsdöntő találatot szerző Xavit, aki lerázva a védőit 15 méterről bevette a vendégek kapuját. Az egyenlítő gól után sem változott a játék képe: a Sevilla kontrából veszélyes maradt, de érthetetlen módon hagyta magát beszorítani. Még nyomasztóbb lett a vendégek fölénye, miután Keita megkapta a második sárgalapját. Az eredmény azonban már nem változott, aminek feltehetően Madridban örültek a legjobban.

A másik két vasárnapi meccsen a szépen lassan feljebb kapaszkodó Deportivo és a Getafe döntetlenre végzett, a bajnoki tabella harmadik helyén álló Villareal pedig maradt a BL-szereplést érő helyen, miután a 94. percben Franco találatával legyőzte a Murciát.

Primera División, 23. forduló:
Sevilla-FC Barcelona 1-1 (1-0)
Gól: Capel (35.), illetve Xavi (76.)

Deportivo La Coruna-Getafe 1-1 (1-0)
Gól: Alvarez (44., öngól), illetve (Uche (69.)

Real Murcia-Villarreal 0-1 (0-0)
Gól: Franco (94.)

Vasárnapi meccsek:
Athletic Bilbao-Levante 17 ó
Espanyol-Recreativo Huelva 17
Real Mallorca-Almeria 17
Osasuna-Real Zaragoza 17
Racing Santander-Atlético Madrid 17
Real Madrid-Valladolid 19
Valencia-Real Betis 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik