Élet-Stílus

Most nem hibázott az AS Roma

Az AS Roma javítva a múlt heti botlását, hazai pályán biztosan, 2-0-ra verte a kieső helyen álló Reggina együttesét az olasz labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában, míg az Atalanta és a Fiorentina megosztozott a pontokon.

Az Intert tisztes távolból üldöző AS Roma egy héttel ezelőtt meglepő és sima vereséget szenvedett a Siena vendégeként, tehát az újabb botlás könnyen a bajnoki címről szőtt álmok végét jelentette volna. A feltételes módból kiderülhet, a Spalletti-csapat ezúttal nem hibázott, 2-0-ra verte a kieső helyen tanyázó Reggina csapatát a Stadio Olimpicóban.

A 21. percben Panucci jutatta vezetéshez a fővárosi csapatot, miután Totti baloldali beadása után közelről, ámbátor igencsak kiszorított helyzetből fejelt a hálóba. Az újabb hazai, egyben a mérkőzést eltöntő gólra a hajráig, pontosabban a 75. percig kellett várni. Giuly csinált bohócot a vendégvédőkből, lövését azonban védte Campagnolo, pechére azonban éppen Mancini elé került a labda, és a brazil középpályás 10 méterről az üres kapu közepébe bombázott. A Roma zsinórban hetedik hazai meccsét nyerte meg, így most öt pont a hátránya az Interrel szemben.

Római öröm (AP)

Római öröm (AP)

A 22. forduló másik szombati találkozóján a BL-szereplést érő negyedik helyen álló Fiorentina hiába szerzett kétszer is vezetést Bergámóban, végül megosztozott a pontokon az Atalantával. Pazzini révén került először lépéselőnybe a firenzei csapat: az egykori Atalanta-csatár egy védő lábai között lőtt a jobb alsó sarokba. Ám egy perccel később jött a válasz. Egy szögletet követően a szezonban először eredményes bosnyák Muslimovic talált be, majd az utolsó percben másodszor is ő egyenlített: egy remek akció végén közelről lőtt a kapuba. Ezt megelőzően Semioli fejelt a jobb felső sarokba a másik oldalon.

Serie A, 22. forduló:
AS Roma-Reggina 2-0 (1-0)
Gól: Panucci (21.), Mancini (76.)

Atalanta-Fiorentina 2-2 (1-1)
Gól: Muslimovic (30., 90.), ill. Pazzini (29.), Semioli (60.)

Vasárnapi program:
AC Milan-Siena, 15:00
Cagliari-Parma, 15:00
Empoli-SS Lazio, 15:00
Livorno-Genoa, 15:00
Sampdoria-SSC Napoli, 15:00
Torino-Palermo, 15:00
Udinese-Juventus, 15:00
Catania-Internazionale, 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik