Élet-Stílus

Keegannel is képtelen nyerni a Newcastle

Kevin Keegan sem hozta meg a szerencsét a Newcastle Unitednek, a régi-új menedzserrel is képtelenek nyerni a „szarkák". Legutóbb, az angol Premier League 26. fordulójában az Aston Villa otthonában kaptak ki 4-1-re.

Továbbra is átok ül a Newcastle Uniteden, hiába irányítja újra Kevin Keegan az együttest, az immáron kilenc találkozó óta képtelen nyerni a Premier League-ban. A jobb sorsa érdemes „szarkák” szombaton az Aston Villa otthonában szerepeltek, és már korán, a negyedik percben megszerezték a vezetést Owen fejesgóljával – ám ezzel az összes puskaporukat ellőtték.

Kevin Keegannel sem megy a Newcastle-nek (dpa)

Kevin Keegannel sem megy a Newcastle-nek (dpa)

A szünet után ugyanis beindult a hazai henger, amely a triplázó Carew vezetésével a földbe döngölte a Newcastle-t. A 48. percben Bouma megpattanó lövése talált utat a jobb alsó sarokba. Ezután jött a norvég csatár, aki előbb egy szöglet után csúsztatott a hosszú sarokba, majd egy kapu előtti kavarodás végén talált be, végezetül Carr kezezése miatt befújt büntetőt váltotta gólra, s ezzel már kilenc találatnál jár.

„Az első félidőben még jól játszottunk, nem is értem, mi történt a játékosaimmal a szünetet követően. Az ellenfelünk egyenlítése kalapácsütésként hatott, ráadásul a kapusunk meg is sérült. Miután megkaptuk a második gólt is, már aligha volt esélyünk, egy nagy hegyet kellett volna megmásznunk a pontszerzéshez” – értékelt csalódott ábrázattal Kevin Keegan.

A Newcastle-hoz hasonlóan a Reading is a padlón van, az együttes sorozatban hetedik mérkőzését bukta el, ezúttal az Evertontól kapott ki. A találkozó egyetlen gólját Sheffield Unitedtól igazolt, a liverpooli csapatban először eredményes Jagielka szerezte. A 25 éves középpályás a 62. percben Osman kapu elé emelt labdáját 6 méterről fejelte a bal alsó sarokba.

Két döntetlent (közte a Manchester United elleni hazai pontszerzést) követően ünnepelhet újra győzelmet a Tottenham, amely magabiztosan, három góllal nyert a sereghajtó, s feltehetően a szezon végén búcsúzó Derby otthonában. A 68. percben Keane közelről talált be, majd a 81. percben Kaboul egy csel után 13 méterről lőtt a bal alsó sarokba, a végeredményt pedig Berbatov állította be.

Premier League, 26. forduló:
Bolton Wanderers-Portsmouth 0-1 (0-0)
Gól: Diarra (81.)

Derby County-Tottenham Hotspur 0-3 (0-0)
Gól: Keane (68.), Kaboul (81.), Berbatov (90., 11-esből)

Everton-Reading 1-0 (0-0)
Gól: Jagielka (62.)

Middlesbrough-Fulham 1-0 (1-0)
Gól: Aliadiere (11.)

Sunderland-Wigan Athletic 2-0 (1-0)
Gól: Etuhu (42.), Murphy (74.)

West Ham United-Birmingham City 1-1 (1-1)
Gól: Ljungberg (7.), ill. McFadden (16., 11-esből)
Kiállítva: Bowyer (88., West Ham)

Aston Villa-Newcastle United 4-1 (0-1)
Gól: Bouma (48.), Carew (51., 72., 90.- 11-esből), ill.Owen (4.)

Vasárnapi program:
Manchester United-Manchester City, 14:30
Chelsea-FC Liverpool, 17:00

Hétfői program:
Arsenal-Blackburn Rovers, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik