Élet-Stílus

Kirilenko a legjobb európai kosaras

Az orosz válogatott tagjaként tavaly Európa-bajnoki címet nyert Andrej Kirilenkót választotta egy szakértői bizottság az elmúlt év legjobb európai kosarasának.

Az észak-amerikai profi bajnokságban (NBA) érdekelt Utah Jazz 209 centiméterre nőtt kiválósága tagja volt a tavalyi Európa-bajnokságon győztes orosz válogatottnak, ráadásul őt választották meg a torna legértékesebb kosárlabdázójának (MVP), miután meccsenként 18 pontot és 8,6 lepattanót szerzett, valamint átlagban 2,4 asszisztot is kiosztott.

Az NBA-ben 8,3 pontátlagot produkált az alapszakaszban, a rájátszásban pedig átlagban 9,6 ponttal segítette csapatát a Nyugati főcsoport döntőjébe, ahol a későbbi győztes San Antonio Spurs 4-1-gyel búcsúztatta a Utah Jazzt.

Nincs nála jobb Európában (eurobasket2007.org)

Nincs nála jobb Európában (eurobasket2007.org)

A nemzetközi sportági szövetség európai szekciójának (FibaEurope) közlése alapján a 26 esztendős Andrej Kirilenko mögött a szintén a tengerentúli profi ligában jeleskedő német Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks) és a spanyol José Calderón (Toronto Raptors) végzett a második, illetve harmadik helyen.

A nőknél a lett Anete Jekabsone-Zogota, a Dinamo Moszkva kosarasa bizonyult a legjobbnak, őt a spanyol Amaya Valdemoro, valamint az orosz Marija Sztyepanova követte.

A végeredmény megállapításánál a szakértői testület álláspontja mellett a szurkolók véleményét is figyelembe vették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik