Élet-Stílus

Nincs építési engedély a Nagymező utcai mélygarázsra

admin
admin

2008. 02. 06. 17:39

Nem adott építési engedélyt a terézvárosi Nagymező utcai mélygarázs megépítésére a XIII. kerületi építési hatóság.


A nem jogerős határozat indoklása szerint azért nem lehet mélygarázst építeni a VI. kerületi Nagymező utcában, mert védett, egészséges platánfákat vágnának ki, és a mélygarázs méretei jelentősen túllépik a kerületi szabályozási terv korlátait – olvasható a Védegylet közleményében. A döntés tényét megerősítette a XIII. kerületi önkormányzat sajtóreferense.

A Nagymező utcai mélygarázs ügyében 2007 februárjában indult új építési engedélyezési eljárás a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal döntése alapján. A Fővárosi Főügyészség korábban óvást nyújtott be a VI. kerület által hozott építési engedéllyel szemben, mivel az ügyészség álláspontja szerint a kerületi jegyző a törvény értelmében saját ügyének intézésében nem vehetett volna részt.

A 350 férőhelyes mélygarázsról szóló szerződés 2001-ben jött létre a beruházó és a VI. kerület között. Az építési engedély 2006-ban vált jogerőssé. A beruházás leállítása érdekében több terézvárosi lakos levélben fordult a kerületi jegyzőhöz, tiltakozásuknak pedig utcai demonstrációkkal adtak nyomatékot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.