Élet-Stílus

MDF: nem kell a maszek traffipax

admin
admin

2008. 02. 05. 15:02

A Magyar Demokrata Fórum közleményben kérte a kormányt, vonja vissza a sebességmérések magánkézbe adásának lehetőségét. Úgy vélik, ezen feladatokat a rendőrségnek kell ellátni, és az ehhez a szükséges eszközök költségeit pedig az államnak kell fedezni.

Az MDF szerint a magánúton végzett sebességmérés nem lenne sem olcsóbb, sem gazdaságosabb. A rendelet szerint ugyanis a magáncégek a behajtott büntetésekből fedeznék költségeiket, és juthatnának nyereséghez, azonban a valóságban egyetlen cég sem működik azért, hogy jótékonykodjon, így érdekellentét mutatkozna. A párt a befolyt összegeket a baleset-megelőzésre, felvilágosításra, utánképzésre és forgalomszabályozásra fordítaná.

A párt kifejtette azon véleményét is, hogy a sebességmérő készülékek magánkézbe adása amellett, hogy számos adatvédelmi, adatbiztonsági aggályt vet fel, komoly korrupciós veszélyforrás is, hiszen növelheti a visszaélések számát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.