Élet-Stílus

FIA-figyelmeztetés a spanyoloknak

A FIA súlyos büntetést helyezett kilátásba a spanyol Forma-1-es pályák üzemeltetőivel szemben arra az esetre, ha a szurkolók még egyszer rasszista bekiabálásokkal sértegetik Lewis Hamiltont, a McLaren-Mercedes brit pilótáját.

A Marca című lap szerint jól hallható volt a “k… fekete” és a “fekete sz..” gyalázkodás, amikor a színes bőrű versenyző sétált a boxban a Forma-1-es csapatok hétvégi, barcelonai tesztelésén. Több néző feketére festette az arcát, s “Hamilton családja” feliratú pólót húzott.

“A FIA meglepődött azon és csalódott, hogy Lewis Hamiltont szidták” – mondta a FIA szóvivője. “Ha az eset megismétlődik, az szankciókat von maga után.”

A spanyol szövetség hétfő délután saját honlapján közleményt adott ki, melyben elítélte a történteket és szolidaritását fejezte ki Lewis Hamiltonnal, illetve a McLaren-Mercedes csapatával.

A spanyol szövetség együtt érez Hamiltonnal (skysports)

A spanyol szövetség együtt érez Hamiltonnal (skysports)

Helyi médiaértesülések szerint újabb botrány esetén a FIA nem engedélyezi világbajnoki futam rendezését Spanyolországban.

A 2007-ben második helyen záró Hamilton azóta nem népszerű Spanyolországban, hogy összeveszett tavalyi csapattársával, az időközben a Renault-hoz igazolt, kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik