Élet-Stílus

Primera División: oda a madridi széria

Pont került a Real Madrid menetelésének végére. A fővárosiak kétgólos vereséget szenvedtek az Alméria vendégeként, s így a vasárnap este pályára lépő Barcelonán a sor, hogy nyílttá tegye a bajnoki versenyfutást.

Bernd Schuster tanítványai számára figyelmeztető lehetett, hogy az Almería a szombat esti találkozó előtt megszakítás nélkül három 1-0-s bajnoki győzelmet aratott, azaz a kiscsapat jó formában – s ami nem utolsó szempont: masszív védelemmel – várta a címvédőt.

A Real kezdett jobban, Raúl finom emelése alig kerülte el a kaput. A vendéglátók azonban szép lassan átvették a kezdeményezést, s csatárjaik egyre többet foglalkoztatták a Real védősorát.

Az első negyedóra végén megszerezte a vezetést az Alméria. Cannavaro röviden fejelte ki a labdát, amelyre Juanito csapott le, a középpályás kísérleténél Iker Casillas mindent megtett ugyan, a labda azonban pechjére áthaladt a gólvonalon. A felpaprikázott madridiak fölénybe kerültek, ám szünet előtt csak Guti szabadrúgása okozott riadalmat a nézőtéren.

Casillas és Ramos: a Real védelme sem tündökölt (AP)

Casillas és Ramos: a Real védelme sem tündökölt (AP)

A madridi támadásokat már a középpályánál hatástalanító Almería a szünet után szinte azonnal megduplázta előnyét. A baloldalon előretörő Crusat megelőzte a késve induló Sergio Ramost, laposan középre ívelt, ahol Cannavaro lebirkózta Negredót. Büntető. A tizenegyest a sértett értékesítette.

A Real mindent egy lapra téve rohamozni kezdett, viszont nem tehette fejetlenül, hisz a hazaiak ellentámadásai magukban hordozták a veszélyt. A második félidőben a kapus Diego Alves volt a legfoglalkoztatottabb hazai, ám Raúl közeli fejessel sem tudott kifogni rajta. A hajrában a csereként beálló Higuaín közelről bombázott fölé, s Guti sem járt több sikerrel.

A Real tíz veretlen bajnoki után szenvedett vereséget (november 4-én a Sevilla múlta felül 2-0-ra), legutóbbi nyolc találkozóján győzelemmel zárt. Az éllovas így teret vesztett, s amennyiben a Barcelona a Camp Nouban legyőzi az Osasunát, hat pontra megközelíti a címvédőt.

Oda a tízmeccses széria (ANSA)

Oda a tízmeccses széria (ANSA)


Primera División, 22. forduló:


Almería-Real Madrid 2-0 (1-0)
Mediterráneos stadion, 21 546 néző. Vezette: Gómez
Gól: Juanito (16.), Negredo (47., 11-esből)
Almería: Diego Alves – Bruno, Carlos García, Pulido, Mané – Juanito – Felipe Melo, Crusat, Juanma Ortiz (Soriano, 81.), Corona (Ortiz, 65.) – Negredo (, 79.). Szakvezető: Unai Emery
Real: Casillas – Sergio Ramos, Cannavaro, Torres, Míchel Salgado (Baptista, 64.) – Guti, Diarra, Robinho – Sneijder (Balboa, 76.) – Van Nistelrooy (Higuaín, 46.), Raúl. Szakvezető: Bernd Schuster

Betis-Deportivo 0-1 (0-1)
Gól: Amo (35.)

Az élcsoport:
1. Real Madrid 53, 2 Barcelona 44 (21 mérkőzés), 3 Villarreal 38 (21), 4. Atlético 37 (21), 5 Espanyol 36 (21), …7. Almería 32, …14. Betis 25, …17. Deportivo 23

Ajánlott videó

Olvasói sztorik