Élet-Stílus

Kiütötte a Schalke a bajnokot

A második helyen álló Werder Bremen nagy meglepetésre kikapott a tabella alsóházához tartozó, vendég Bochumtól a német labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. A Schalke 04 hazai pályán simán nyert a címvédő VfB Stuttgart ellen.

A Bayern München az első tavaszi forduló nyitómérkőzésén Ribéry és Toni góljaival legyőzte a Rostockot, és ezzel három pontra ellépett a legádázabb üldözőjétől. A Werder Bremennek vasárnap hazai pályán simán kellett volna győznie a Bochum ellen, és talán a Bayern-szurkolók sem bíztak abban, hogy botlani fog Thomas Schaaf csapata.

A brémaiak egy megnyertnek hitt mérkőzést azonban két perc alatt ikszre „hoztak”, majd már emberhátrányban bekapták a második góljukat, alaposan elrontva a tavaszi rajtot. Nem sokkal a szünet előtt Jensen egy begyakorolt szöglet után gólra váltotta a hazaiak nyomasztó fölényét, de ez kevésnek bizonyult a folytatásban.

A 67. percben a vendégek trénere becserélte a januárban leigazolt Onót, és ezzel remek döntést hozott: a japán játékos egy perccel később gólt rúgatott Auerrel. A folytatásban is óriási fölényben játszott a Werder, és ezen az sem változtatott, hogy Naldo utolsó emberként felvágta Sestakot (70.), és mehetett idő előtt zuhanyozni. A ráadásban – ismét Ono átadásából – Yahia volt eredményes, és ezzel beállította a végeredményt.

Kevin Kuranyi volt a nyerőember (imago)

Kevin Kuranyi volt a nyerőember (imago)

A Brement négy pontra megközelítette a tabellán a Schalke együttese, miután a vártnál könnyebben elintézte hazai pályán a Stuttgartot. A címvédő a mérkőzés nagy részében kevés rizikót vállalt, de így is voltak helyzetei a rendkívülien kemény, helyenként durva összecsapáson. A Schalke első három találatát rögzített szituációk után szerezte: Kuranyi kétszer és Westermann egyszer fejelt a hálóba Rakitic beadása után. Kétgólos hátrányban da Silva egy gyorsan elvégzett szabadrúgással felhozta a bajnokot, de a ráadásban Ze Roberto eldöntötte az összecsapást.

Bundesliga, 18. forduló:
Werder Bremen-VfL Bochum 1-2 (1-0)
Gól: Jensen (44.), illetve Auer (68.), Yahia (84.)
Kiállítva: Naldo (70., Werder Bremen)

Schalke 04-VfB Stuttgart 4-1 (1-0)
Gól: Kuranyi (32., 51.), Westermann (76.), Zé Roberto (91.), illetve da Silva (61.)

Pénteki meccs:
Hansa Rostock-Bayern München 1-2

Szombati meccsek:
Hamburger SV-Hannover 96 1-1
FC Energie Cottbus-Bayer Leverkusen 2-3
Karslruhe-1. FC Nürnberg 2-0
MSV Duisburg-Borussia Dortmund 3-3
Hertha BSC-Eintracht Frankfurt 0-3
Arminia Bielefeld-VfL Wolfsburg 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik