Élet-Stílus

Etnoőrület várható a hajón

admin
admin

2008. 02. 03. 10:57

A grenoble-i Mango Gadzi extatikus koncertjein flamencót kever egyéb mediterrán hagyományokkal, roma muzsikával, rai-jal és hasonlókkal. Február 7-én csütörtökön fellép mellettük a kitűnő magyar etno-jazz társulás, a Kalengo Ethnic Groove is.

A grenoble-i illetőségű Mango Gadzi a legszebb délfrancia és mediterrán zenei hagyományokat gyúrja egybe, és teremt azokból egészen különös, szuggesztív és költői világot. Flamenco, cigány manouche, arab motívumok, rai, francia utcazene és hasonló elemek kavarognak és állnak össze intenzíven lüktető koncertprogrammá. A nyolctagú együttes különösen élő fellépésein nyújt maradandót: különböző tradíciók, attitűdök és vérmérsékletek ütköznek. Folyamatos akció, tánc és lendület: a Mango Gadzi egy perc megállást sem hagy a közönségnek és magának.

A Mango Gadzi

A Mango Gadzi

A Kalengo Ethnic Groove Mády Kálmán és György Ákos kezdeményezésére jött létre. A Kalengo – melynek neve egy kelet-afrikai dobféleségről, egyfajta üzenetközvetítő hangszer nevéből ered – magával ragadó kísérlet a fúziós dzsessz és a világzene ötvözésére. Az együttes tagjai elsősorban a dzsessz felől érkeztek a Kalengóba, melynek zenéjét főleg a lendületes groove-ok, a masszív és összetéveszthetetlen basszusgitárjáték, illetve nem utolsósorban a változatosnál változatosabb ritmikai megoldások és ritmushangszerek használata jellemzi.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.