Élet-Stílus

Amir Khan menetet sem vesztett

Az athéni olimpiai játékokon ezüstérmet szerzett pakisztáni származású brit ökölvívó, a csodagyereknek tartott 21 éves Amir Khan, szombat este Londonban ismét nyert.

Úgy tűnik, hogy a fiatal klasszis menetelését senki nem állíthatja meg, már csak azért sem, mert promótere, Frank Warren nagyszerűen ért a szakmájához, így pontosan tudja, hogy karrierje eme szakaszában milyen ellenfelekre van szükség. A pletykák arról szólnak, hogy Khan álla nem kifejezetten acélos, rossznyelvek szerint kifejezetten üvegállú, ezért mutatóba sem kap olyan ellenfelek, akinek túl jó a kiütési mutatója. Sorrendben 16. ellenfelét is bele lehet tenni ebbe a sablonba, de Gairy St. Clair (39-6-2) annyiban más, hogy ő korábban szerzett komoly szervezetnél világbajnoki címet, igaz, egy súllyal lejjebb.

A kép csalóka, St Clairnek nem sok esélye volt (AFP)

A kép csalóka, St Clairnek nem sok esélye volt (AFP)

A brit és az ausztrál ökölvívó összecsapása a könnyűsúlyú nemzetközösségi címért nagy iramban telt, de igazi adok-kapok küzdelem nem alakult ki, Khan ugyanis remek kimozogta folyamatosan előrefelé zakatoló ellenfelét. Így viszont nagyon egyhangú és egyoldalú összecsapást láthatott a közönség, ami csak a sportág technikai oldalát favorizálóknak okozhatott maradéktalan örömöt. St. Clair csak egy alkalommal tudta többször tisztán eltalálni riválisát, de a mérkőzés közepén történt esemény nem zavarta meg a bajnoki cím védőjét.

A vége után egyhangú pontozásos Amir Khan diadalt hirdettek ki, melynek aránya háromszor 120-108 volt, tehát a fiatal bokszoló menetet sem vesztett. A ranglistákon egyre magasabbra kúszó bokszoló az eddigi 16 összecsapását megnyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik