Élet-Stílus

82 ezer Volvót hívnak vissza

A svéd Volvo autógyár bejelentette, hogy 2004 és 2006 között készült S40 és V50 modelljeit, mintegy 82 ezer autót ellenőrzésre visszahív. A közlés szerint a benzinbefecskendező berendezés elektromos ellenőrző rendszerét vizsgálják át és javítják, mert ezekkel kapcsolatban merültek fel műszaki problémák.

A gyártó azt is közölte, hogy elsősorban a víz, illetve a só okozhat olyan kopásokat, korróziót, ami az említett műszaki problémát kiválthatja, ezért a visszahívás elsősorban a hidegebb és csapadékosabb klímájú piacokon forgalomban lévő Volvókat érinti.

Az utóbbi időben megszaporodtak a Ford csoporthoz tartozó gyártó visszahívásai: tavaly novemberben az esetleg a légzsákokkal, illetve a motorral kapcsolatos problémák okán rendelt vissza a szervizekbe 56 ezer autót, nem sokkal később teherutóit ellenőrizte az amerikai piacon, mert a világítási rendszerben jelentkeztek rövidzárlatok, december közepén pedig közel 50 ezer modelljét érintő visszahívást jelentett be a dízelszűrők lehetséges problémái okán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik