Élet-Stílus

Ismét Schulek az atléták elnöke

admin
admin

2008. 02. 02. 13:22

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) szombat délelőtti rendkívüli tisztújító közgyűlésén Schulek Ágostont választotta meg a szervezet elnökének.

A honi atlétikai szövetséget (MASZ) 1991 és 2001 között már irányító Schulek Ágoston az egyedüli jelölt volt a posztra, amely azután ürült meg, hogy a tagság december 15-én megvonta a bizalmat Rábold Gusztávtól – ő ezúttal nem is vett részt a közgyűlésen. A 65 küldött közül 51 támogatta Schuleket – aki Adamik Zoltánnal és Tölgyesi Balázzsal élte túl a másfél hónappal ezelőtti voksolást -, 14 szavazott ellene.

Schulek Ágoston (balra) újra az elnöki székben (MTI)

Schulek Ágoston (balra) újra az elnöki székben (MTI)

“Nehéz helyzetben van a szövetség, mert nagyon rossz a sportág megítélése hazai és nemzetközi szempontból egyaránt Az egy évre választandó elnökség előtt két feladat áll. A rövid távú, hogy az olimpiára megfelelően felkészített csapat utazzon, és a néhány éremesélyes atléta minden támogatást megkapjon. Emellett olyan hosszú távú programot kell kidolgozni, amely biztosítja a jövőt és új utakra viszi a magyar atlétikát” – mondta Schulek, aki ehhez még hozzátette: az elmúlt időszak egyszemélyi vezetését csapatmunkával szeretné felváltani.

A közgyűlés a hét jelölt közül Illés Antalt (62 szavazat), Gyulai Miklóst (50), Mester Jánost (48) és Adamik Zoltánt (48) választotta meg alelnöknek. Illés Antal egy év múlva elnökké léphet elő, a december 15-i közgyűlésen ugyanis ismertté vált, s ezt Schulek Ágoston is megerősítette, hogy a sikeres üzletember, a Vasas atlétikai szakosztályának elnöke elvállalja a MASZ irányítását, ha megismeri a szövetség helyzetét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.