Élet-Stílus

Botlott a MU, újra az Arsenal vezet

A Manchester United egy 94. percben lőtt góllal szerzett pontot a Tottenham otthonában a Premier League 25. fordulójában, ugyanakkor így is visszacsúszott a második helyre, miután a rivális Arsenal könnyedén nyert a Manchester City vendégeként. Az "ágyúsok" két ponttal előzik meg Sir Alex Ferguson együttesét.

Az Arsenalnak nem okozott gondot a Manchester City legyőzése, a londoniak 3-1-re nyertek, s ezzel újra az élre álltak, sőt, ott is maradtak, miután a Manchester United csak döntetlent játszott a Tottenhammel a White Hart Lane-en.

Az “ágyúsok” már a 9. percben megszerezték a vezetést Manchesterben, Adebayor lőtt közelről a kapu bal oldalába, majd a 26. percben a már előkészítőként jeleskedett. Remekül fejelte le a labdát Eduardónak, aki a kapunak háttal mellre vette a labdát, hogy ollózó mozdulattal a jobb alsó sarokba lőjön.

Emmanuel Adebayor ezúttal is remekelt (Getty)

Emmanuel Adebayor ezúttal is remekelt (Getty)

Gyönyörű gólt volt, amelyre egy nagy védelmi hibát követően válaszolt a City: Corluka szerelte le Clichyt, majd gólpasszt adott a középen érkező, a jobb alsó sarokba találó Gelsonnak. A végeredményt az utóbbi időben bombaformában futballozó, szezonbeli 18. gólját szerző Adebayor állította be a 88. percben, egy formás akció végén ugyanis higgadtan gurított a hálóba.

Az Arsenal-siker következtében győzelmi kényszer alatt pályára lépő bajnok Manchester United megosztozott a pontokon a Tottenhammel, amelyet egy héttel ezelőtt simán kivert az FA-kupából. Most a londoniak álltak közelebb a győzelemhez.

Berbatov 21. percben szerzett góljával a szerezték meg a vezetést a hazaiak (a bolgár közelről talált be, miután egy beadás után tisztázni igyekvő Van der Sar éppen elé ütötte a labdát), és sokáig őrizték is az előnyüket. A 94. percben aztán csak összejött az egyenlítés a MU-nak: Nani szögletét követően Tevez öt méterről sodorta a labdát a kapu bal oldalába – egyes források szerint a védő Dawsont is érintette még a labda.

A Tottenham sokáig győzelemre állt a MU ellen (Getty)

A Tottenham sokáig győzelemre állt a MU ellen (Getty)

A 1-1-es döntetlen azt jelenti, hogy most a MU nézi az Arsenal hátát, az “ágyúsok” két pont előnnyel vezetik a tabellát.

A Chelsea szintén pontokat hullajtott a Premier League 25. fordulójában, miután 1-1-re végzett a Portsmouth vendégeként. Anelka kapáslövésből elért góljára a Tottenhamtől frissen igazolt, a Pompeyban most bemutatkozó Dafoe válaszolt.

Egy vereséget és négy döntetlent és követően nyert újra a bajnokságban a Liverpool. A “vörösök” gól nélküli első félidőt követően 3-0-s veréssel küldték haza az újonc Sunderlandet. A hazai találatokon Crouch, Fernando Torres, valamint Gerrard osztozott – utóbbi a lefújás előtt büntetőből volt eredményes.

Buzsáky gólt lőtt és gólpasszt adott Vaskóék ellen

Buzsáky Ákos gólpasszt adott és gólt is szerzett az angol másodosztályú bajnokságban, amikor csapata, a Queens Park Rangers hazai pályán 3-0-ra nyert a Bristol City ellen. A találkozót a helyszínen tekintette meg Várhidi Péter szövetségi kapitány, aki az MLSZ honapján elmondta, hogy telt ház előtt nagy iramú találkozót látott, melyen a játékosok rengeteget futottak és keveset kockáztattak. Buzsáky a második találatot előkészítette, a harmadikat pedig egy 20 méterről leadott lövéssel ő szerezte. A vendégeknél Vaskó Tamás egy félidőt játszott. (MTI)


Premier League, 25. forduló:

Tottenham Hotspur-Manchester United 1-1 (1-0)
Gól: Berbatov (21.), ill.Tevez (94.)

Portsmouth-Chelsea 1-1 (0-0)
Gól: Defoe (64.), ill. Anelka (55.)

Birmingham City-Derby County 1-1 (0-0)
Gól: Larsson (68.), ill. Villa (89.)

Blackburn Rovers-Everton 0-0

Reading-Bolton Wanderers 0-2 (0-1)
Gól: Nolan (33.), Helguson (58.)

Wigan Athletic-West Ham United 1-0 (1-0)
Gól: Kilbane (45.)

Manchester City-Arsenal 1-3 (1-2)
Gól: Gelson (28.), ill. Adebayor (9., 88.), Eduardo (26.)

Liverpool-Sunderland 3-0 (0-0)
Gól: Crouch (57.), Torres (69.), Gerrard (89., 11-esből)

Vasárnapi meccsek:
Newcastle United-Middlesbrough 1-1 (0-0)
Gól: Owen (60.), illetve Huth (87.)

Fulham-Aston Villa 2-1 (0-0)
Gól: Davies (72.), Bullard (86.), illetve Hughes (69., öngól)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik