Élet-Stílus

Bayern-siker a tavaszi nyitányon

Bayern-győzelemmel indult a tavaszi idény a német labdarúgó-bajnokságban: a listavezető bajor együttes egy góllal nyert Hansa Rostock vendégeként.

Az első tavaszi fordulóban az éllovas Bayern München a 15. helyen tanyázó Hansa Rostock otthonában látogatott, és a papírformának megfelelően be is gyűjtötte a három pontot.

A bajorok a 11. percben szerezték meg a vezetést. Zé Roberto az alapvonal közeléből adott középre, s az érkező Ribérynek mintegy hat méterről nem okozott gondot a hálóba lőni a labdát.

Két perccel a szünet előtt meg is duplázta az előnyét a Bayern München: Van Bommel hosszan előreívelt labdája „megtalálta” Tonit, aki 12 méterről a kapu bal alsó sarkába helyezett. A világbajnok olasz támadónak ez volt a tizedik találata a Bundesligában, és ezzel el is döntötte a rostocki találkozót.

Már a szünet előtt eldőlt a meccs (AP)

Már a szünet előtt eldőlt a meccs (AP)

A második félidőben Ribéry már nem volt a pályán, és hiánya meg is zavarta a Hitzfeld-csapatot, de a Hansa erejéből csak a szépítésre futotta. Az 52. percben Kern került óriási helyzetbe, lövését azonban Kahn bravúrral védte, Rahn ismétlése után pedig a felsőlécen csattant labda, amely aztán éppen Rahn elé pattant vissza, és a 28 éves csatár végül a jobb alsóba lőtt.

Mivel az eredmény már nem változott, a Bayern most három ponttal vezet a vasárnap a VfL Bochum csapatát vendégül látó Werder Bremen előtt. A Rostock maradt a 15. helyen, de a forduló végére könnyen a kiesőzónába csúszhat vissza.

Bundesliga, 18. forduló:
Hansa Rostock-Bayern München 1-2 (0-2)
Gól: Kern (52.), ill. Ribéry (11.), Toni (43.)

Szombati program:
FC Energie Cottbus-Bayer Leverkusen, 15:30
Karslruhe-1. FC Nürnberg, 15:30
MSV Duisburg-Borussia Dortmund, 15:30
Hamburer SV-Hannover 96, 15:30
Hertha BSC-Eintracht Frankfurt, 15:30
Arminia Bielefeld-VfL Wolfsburg, 15:30

Vasárnapi program:
Schalke 04-VfB Stuttgart, 17:00
Werder Bremen-VfL Bochum, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik