Élet-Stílus

Krkic meghivót kapott a spanyol válogatottba

Bojan Krkic, a Barcelona 17 esztendős támadója is bekerült a spanyol labdarúgó-válogatott Franciaország ellen készülő keretébe, ezáltal minden idők legfiatalabb futballistájaként debütálhat a hispán nemzeti tizenegyben.

Az 1990. augusztus 28-án született talentum először kapott meghívott a spanyol labdarúgó-válogatottba a liverpooli Alvaro Arbeloával és a mallorcai Fernando Navarróval együtt.

Ha Bojan Krkic pályára is lép jövő szerdán, Malagán a világbajnoki ezüstérmes francia csapat ellen, úgy minden idők legfiatalabb labdarúgójaként debütálhat a spanyol nemzeti tizenegyben. Az eddigi rekorder, az Athletic Bilbaót erősítő Angel Zubieta első válogatottbeli fellépése idején, 1936-ban ugyanis három hónappal idősebb volt, mint Krkic most.

„Azért hívtam be Bojant a 22-es keretbe, mert mostanában nagyszerű formában játszik” – mondta Luis Aragones szövetségi kapitány. Krkicet egyébként a szerb válogatottaban is szívesen látnák (lévén édesapja szerb), ám ha lehetőséget kap a spanyol csapatban, más nemzeti együttesben többé nem szerepelhet. Aragones újságírói kérdésre bevallotta, ez is szerepet játszott abban, hogy meghívott postázott a Barcelona tehetségének.

Bojan Krkic a legjobbak között (AFP)

Bojan Krkic a legjobbak között (AFP)

A gyors, jól cselező labdarúgó – aki kilenc évesen csatlakozott a katalán sztárklub utánpótlásához – a 2006-os U17-es Európa-bajnokságon tűnt fel: úgy szerzett gólkirályi címet a nála egy évvel idősebbek között, hogy a spanyol gárda öt meccséből négyen mindössze 45 percnyi lehetőséget kapott.

A mostani szezonban debütált a spanyol élvonalban, a Villarreal ellen (3-1) szerzett találatával pedig minden idők legfiatalabb barcelonai gólszerzőjévé vált.

Puyol kidőlt a sorból

A Barcelona csapatkapitánya a Villarreal elleni csütörtöki Király Kupa mérkőzésen szenvedett lábsérülést, aminek következtében már a találkozó félidejében le kellett őt cserélni. A katalán klub tájékoztatása szerint Puyolra legalább négy hét pihenő vár, így csapata többek között február 20-án, a skót Celtic elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén sem számíthat rá.

Aragones kiválasztottjai

Kapusok:
Iker Casillas (Real Madrid)
Pepe Reina (Liverpoool)

Védők:
Pablo Ibanez (Atletico Madrid)
Sergio Ramos (Real Madrid)
Joan
Capdevila (Villarreal)
Raul Albiol (Valencia)
Carlos Marchena (Valencia)
Fernando Navarro (Mallorca)
Juanito (Real Betis)
Alvaro Arbeloa
(Liverpool)

Középpályások:
Cesc Fabregas (Arsenal)
Andres Iniesta (Barcelona)
Xavi
(Barcelona)
David Silva (Valencia)
David Albelda (Valencia)
Albert Riera
(Espanyol)
Xabi Alonso (Liverpool)

Csatárok:
David Villa (Valencia)
Daniel Guiza (Mallorca)
Bojan Krkic
(Barcelona)
Fernando Torres (Liverpool)
Luis Garcia (Espanyol)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik