Élet-Stílus

Euro2012: felpörögnek az ukránok

Hrihorij Szurkisz, az Ukrán Labdarúgó Szövetség elnöke megígérte: mielőbb felpörögnek a 2012-es Európa-bajnokság előkészületi munkálataival, melyek eddig a vártnál lassabb ütemben folytak, és emiatt az UEFA-elnök is szót emelt.

“Való igaz, elvesztegettünk kilenc hónapot. De vége ennek az időszaknak! Nincs több mentség, mindenki számára világossá kell tenni, hogy Ukrajna történelmi lehetőséget kapott. Nem lehet sem egy hónapot, sem egy napot, sem egy órát elvesztegetni. A következő hetekben fel kell pörgetni a munkát, és teljes kapacitással dolgozni” – mondta Szurkisz azok után, hogy szerdán Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke keményen bírálta a két rendező országot a csúszások miatt.

Hrihorij Szurkisz (jobbra) már nem mosolyog (MTI/EPA)

Hrihorij Szurkisz (jobbra) már nem mosolyog (MTI/EPA)

Ugyanakkor Lengyelországban – ahol éles politikai vita robbant ki az UEFA-kritika miatt – egyelőre nincs felelőse a késéseknek.

Lengyelország Ukrajnával közösen tavaly áprilisban kapta meg a rendezési jogot, megelőzve Olaszországot és a Horvátországgal közösen jelentkező Magyarországot. Mint emlékezetes: a magyaros pályázat egyetlen szavazatot sem kapott.

Újra Megpróbálják az olaszok

Olaszország mindenképpen pályázik a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogáért – ezt Franco Carraro, az Olasz Labdarúgó Szövetség korábbi elnöke jelentette be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik