Élet-Stílus

Elődöntős a Barcelona

A tavalyi finalista Getafe és a Valencia után csütörtök este a Racing Santander, valamint a Barcelona is bejutott a labdarúgó Spanyol Kupa elődöntőjébe. A katalán együttes Thierry Henry góljának köszönhetően verte ki a Villarrealt.

A Barcelona az idegenbeli gól nélküli döntetlent követően hazai pályán legyőzte a bajnokságban harmadik, éppen mögötte álló Villarrealt, ezzel bejutott a négy közé a Spanyol Kupában.

A párharc egyetlen, egyben mindent eldöntő gólját Thierry Henry szerezte a 41. percben. Deco szabadrúgásból ívelt a kapu elé, s a francia csatár 6 méterről a bal felső sarokba fejelt.

Ráadásul egy perccel később emberhátrányba is kerültek vendégek: Pascal Cygannak villant a piros lap, miután ismételten felrúgta Lionel Messit.

Az argentin csatárral Diego López kapusnak is meggyűlt a baja, a második félidőben tizenegyest érően szabálytalankodott ellene, de rögvest javította is a hibáját, merthogy kivédte a sértett büntetőjét. A térdsérüléséből felépült Ronaldinho csereként lépett pályára, s ezt a hazai publikum tapssal fogadta, a lefújás pillanatában pedig nagy sóhaj volt hallható, tekintve, hogy a végére alaposan beleerősített a Villarreal.

Thierry Henry volt a döntnök (AFP)

Thierry Henry volt a döntnök (AFP)

Az Athletic Bilbao remekül kezdtett a Racing Santander ellen, 25 perc alatt ledolgozta az idegenben összeszedett kétgólos hátrányát. Előbb Amorebieta csúsztatott egy szabadrúgás után a jobb alsóba, majd Munoz tizenegyesből volt eredményes.

Aldo Pedro Duscher 53. percben szerzett góljával (11 méterről lőtt a jobb alsóba) ugyanakkor már újra a Santander állt jobban, sőt még 1-3-nál is – az 55. percben Susaeta növelte újra kettőre baszk együttes előnyét, miután a hálóba lőtte a kapusról kipattant labdát. Ám az Athleticnek még legalább egy találatra szüksége lett volna a továbbjutáshoz, ennek következtében kitámadott – és erre aztán rá is fizetett.

A Racing Santander ugyanis a végén Mohamed Tchité, valamint Oscar Serrano révén kiegyenlített, ekképp 5-3-mas összesítéssel került a Spanyol Kupa elődöntőjébe.

Letartóztatások Bilbaóban

Futballszurkolók közötti összecsapások és őrizetbe vételek
követték Bilbaóban a hazai Athletic és a Racing Santander kupameccsét. A mérkőzés után utcai incidensek kezdődtek és a
rendfenntartóknak több helyütt is közbe kellett avatkozniuk. A kukákat borogató,
szeméttárolókat itt-ott fel is gyújtó vandálok közül a helyi rendőrök négyet őrizetbe
vettek – írta az MTI.

Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Barcelona – Villarreal 1-0 (1-0)
Tj.: a Barcelona, 1-0-val.

Athletic Bilbao-Racing Santander 3-3 (2-0)
Tj: a Racing Santander, 5-3-mal.

Szerdán játszották:
Atlético Madrid-Valencia 3-2
Tj: a Valencia, 3-3-mal, idegenben lőtt góllal.

Real Mallorca-Getafe 2-1
Tj: a Getafe, 2-2-vel, idegenben lőtt góllal.

Az elődöntő párosítása:
Barcelona-Valencia
Getafe-Racing Santander

Ajánlott videó

Olvasói sztorik