Élet-Stílus

Capello újra kibabrált Beckhammel

Az új angol szövetségi kapitány, az olasz Fabio Capello kihagyta 30 fős, bő keretéből David Beckhamet. A 99-szeres válogatott labdarúgót különösen nem sújtotta le a hír, ugyanakkor fogadkozik: visszaküzdi magát a nemzeti csapatba.

Capello nem számít Beckhamre. Ismerve az edző és a játékos korábbi közös történetét, ez nem annyira meglepő. Az olasz tréner ugyanis a Real Madrid vezetőedzőjeként is sokáig mellőzte az angol klasszist, miután az 2006 januárjában bejelentette, a szezon végén az Egyesült Államokba igazol.

Az a történet – Beckham szempontjából – happy enddel zárult, tekintve, hogy a vezetők, a játékostársak, a szurkolók és nem utolsósorban a sajtó nyomására visszakerült a gyenge szériát produkáló csapatba (Capello akkor ezt a játékos nagyszerű edzésmunkájával indokolta), amellyel végül spanyol aranyérmes lett. Capello ma már angol válogatott szövetségi kapitánya, Beckham pedig az amerikai Los Angeles Galaxy játékosa.

Bár az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) jelenleg szünetel, Beckham nem állt le, az utóbbi hetekben az Arsenallal tréningezett, és okkal reménykedett abban, hogy a Svájc elleni barátságos találkozón – amely február 6-án esedékes a Wembleyben – 100. alkalommal is pályára léphet az angol nemzeti együttesben, ám még a bő keretbe sem került be.

Marad a szurkolás (Getty)

Marad a szurkolás (Getty)

„Tudom, hogy sokan nem értenek egyet a döntéssel, melyet azért hoztam meg, mert David régen, novemberben játszott utoljára tétmérkőzést. Tegnap beszéltem vele telefonon, és megnyugtattam, számolok vele, amennyiben újra rendszeresen szerepel majd a klubcsapatában” – nyilatkozta Capello, aki a Beckham posztján játszók közül Shaun Wright-Phillipsnek (Chelsea) és David Bentleynek (Blackburn) postázott meghívót. Indoklásként elmondta, mind a két játékos alapember a klubcsapatában, és nem mellékesen: jó formában van.

Capello egy másik jobboldali középpályás, Aaron Lennon keretbe jelölésén is gondolkodott, de aztán úgy döntött, a Tottenham fiatal középpályása ezúttal az U21-esek között szerepeljen.

Visszatérve Beckhamre, bár szeretett volna játszani, nem törte össze Capello döntése… „Ez van. Emiatt nem kerülök a padlóra, ugyanis elég öreg, illetve tapasztalt vagyok ahhoz, hogy kezelni tudjam az efféle helyzeteket, és természetesen tiszteletben tartom az edző véleményét. A karrierem során sokszor álltam már talpra vesztett állásból, és most azon leszek, hogy újra helyet követeljek magamnak a válogatottban, hiszen századszor is pályára szeretnék lépni a nemzeti csapatban. Ha ez nem sikerül, az élet akkor is megy tovább…” – mondta Beckham.

Capello kiválasztottjai
Kapusok:
David James (Portsmouth)
Scott Carson (Aston Villa)
Chris Kirkland (Wigan)

Védők:
Wayne Bridge (Chelsea)
Ashley Cole (Chelsea)
Curtis Davies (Aston Villa)
Rio Ferdinand (Manchester United)
Glen Johnson (Portsmouth)
Ledley King (Tottenham)
Nicky Shorey (Reading)
Wes Brown (Manchester United)
Joleon Lescott (Everton)
Micah Richards (Manchester City)
Matthew Upson (West Ham United)
Jonathan Woodgate (Tottenham)

Középpályások:
Michael Carrick (Manchester United)
Steven Gerrard (Liverpool)
Gareth Barry (Aston Villa)
Jermaine Jenas (Tottenham)
Owen Hargreaves (Manchester United)
Joe Cole (Chelsea)
Ashley Young (Aston Villa)
Stewart Downing (Middlesbrough)
Shaun Wright-Phillips (Chelsea)
David Bentley (Blackburn)

Csatárok:
Emile Heskey (Wigan)
Gabriel Agbonlahor (Aston Villa)
Michael Owen (Newcastle)
Wayne Rooney (Manchester United)
Peter Crouch (Liverpool)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik