Élet-Stílus

Rúgott gól nélkül a Keegan-csapat

A Newcastle továbbra is szenved az új szakvezető, Kevin Keegan irányítása alatt. A United ezúttal az Arsenal otthonában mutatott kilátástalan játék nyomán maradt pont és rúgott gól nélkül.

Az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában az Arsenal – akárcsak szombaton az FA Kupában – 3-0-ra nyert a szarkák ellen az Emirates stadionban.

A londoniak könnyed játékkal léptek túl vendégükön, a United élére a közelmúltban jókora meglepetésre kinevezett Dennis Wise ügyvezető legnagyobb megdöbbenésére- az egykori játékos a Leedstől költözött a St. James’s Parkba.

Az Arsenal már az 5. percben előnybe került. Flamini ívelése után Adebayor érkezett jókor, és csapta be Givent egy jól helyezett fejessel. A francia a 72. percben maga is feliratkozott a góllövők közé, egy remek 20 méteres emeléssel. A hajrában a csereként beálló Bendtner beadását Fabregas lőtte a hálóba.

Szétesett védelem. Fabregas gólja volt a kegyelemdöfés (Getty)

Szétesett védelem. Fabregas gólja: kegyelemdöfés (Getty)

A 90-es évek második felében a United együtteséből európai mércével is izmos csapatot kovácsoló „Hatalmas Egér” nem indított túl jól régi-új klubjánál: első három találkozóján még gólt sem szerzett együttese.

Elöl a Smith-Owen páros kevés labdához jutott, ám ami még riasztóbb, a védelem sem állt a helyzet magaslatán. A Flamini-Adebayor kettős ugyanis rendre pánikot okozott Cacapáék körében, így Shay Given védéseinek köszönhető elsősorban, hogy a „szarkák” megúszták hárommal.

A Newcastle csak a második félidő elején nőtt fel a feladathoz, ekkor a december közepe óta először szereplő Joey Bartonnak köszönhetően javult az összjáték, a már-már magukra találó vendégek sorsát azonban megpecsételte Flamini szépségdíjas találata.

3-0-s állásnál Butt járt közel a Keegan-éra első találatához, az ex-manchesteri középpályás 18 méteres szabadrúgása azonban a lécről pattant fölé.

Árulkodó jelenet: Rozehnal a földön, Flamini kapura tör (Getty)

Árulkodó jelenet: Rozehnal földön, Flamini kapura tör (Getty)


Premier League, 24. forduló:


Arsenal-Newcastle United 3-0 (1-0)
London, Emirates stadion, 60 127 néző. Vezette: Riley
Gól: Adebayor (40.), Flamini (72.), Fabregas (80.)
Arsenal: Almunia – Sagna, Gallas, Senderos, Clichy – Diaby (Silva, 77.), Fabregas, Flamini, Hleb – Adebayor (Walcott, 82.), Eduardo (Bendtner, 71.). Szakvezető: Arséne Wenger
Newcastle: Given – Carr, Taylor, Cacapa, N’Zogbia – Milner (Ameobi, 73.), Butt, Rozehnal (Barton, 57.), Duff – Smith, Owen. Szakvezető: Kevin Keegan

Middlesbrough-Wigan Athletic 1-0 (1-0)
Gól: Aliadiere (20.)

Sunderland-Birmingham City 2-0 (1-0)
Gól: Murphy (15.), Prica (65.)

Bolton Wanderers-Fulham 0-0

Szerdai mérkőzések
20.45: Chelsea-Reading
20.45: Derby-Manchester City
20.45: West Ham- Liverpool
21.00: Everton-Tottenham
21.00: Manchester United-Portsmouth

Az élcsoport:
1. Arsenal 57 pont, 2. Manchester Utd 54 (23 mérkőzés), 3. Chelsea 50 (23), 4. Everton 42 (23), 5. Aston Villa 41, 6. Liverpool 40 (22), 7. Manchester City 40 (23)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik