Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: minket ültet asztalhoz a sétáló szék

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

Jön az átlátszó kenyérpirító
Kitekerhető képernyős mobil
Itt a felnibe épített mozi

A robotszék krómozott acélcsövekből és műanyag ülőrészből áll, amelyben helyet kapott az elektronika. A dobozban található a központi tápegység és a vezérlő is. Az eredetileg gépészmérnök, 63-as születésű Pircher a bécsi képzőművészeti egyetem ipari formatervezés szakán szerzett másoddiplomát.

Csúcsfogyasztó: minket ültet asztalhoz a sétáló szék 4

A 69-es Peugeot a baseli Schule für Gestaltung-on végzett ahol kommunikációt, tipográfiát, és multimédiát tanult, napjaink egyik legkeresetebb font és interface-designere. A Walking-Chair tervezői és design műhelyet 2002-ben hozták létre.

Csúcsfogyasztó: minket ültet asztalhoz a sétáló szék 5

A műhely honlapján lévő kisfilmek rengeteg ötlettel szolgálnak a sétáló szék mindennapi használatára: például kívánhatunk boldog születésnapot vele, ebben az esetben a szék besétál a szobába, a tortán meggyújtott gyertyákkal, de találhatunk filmet arról is, ahogy a robotszék mintegy szimbolikusan letaszítja idejétmúlt, fa elődjét a lépcsőn.

Csúcsfogyasztó: minket ültet asztalhoz a sétáló szék 6

A sétáló szék jelenleg 15 ezer eurót kóstál – minden bizonnyal eltelik egy kis idő, amíg nem csak csúcsfogyasztók lakásában sétálgat a négylábú.

Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztó rovat – a címlap alján!

ÚJ! Javasoljon terméket a Csúcsfogyasztó következő számaiba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik