Élet-Stílus

Robinho-dupla a Villarreal ellen

A címvédő Real Madrid növelte előnyét a spanyol bajnokságban. A fővárosiak a dobogós Villarrealt fogadták és Robinho játékának köszönhetően eseménydús meccsen otthon tartották a pontokat.

Alig egy hete a Marcának kitárulkozó Robinho arról beszélt, hogy játéka Bernd Schuster érkezése óta teljesedett ki – a kis brazil a vasárnap esti Villarreal elleni rangadón a pályán is nyomatékosította az elmondottakat.

A 21. forduló rangadójának két résztvevője egyaránt szerette volna kihasználni a Barcelona újabb botlását – a katalánok Bilbaóban érték be egy ponttal -, a hazaiak előnyüket szerették volna hizlalni, míg a „sárgák” egy esetleges diadal esetén három egységre megközelítették volna a katalánokat.

A házigazda már a hatodik percben veszélyeztetett: Ruud van Nistelrooy került a fővárosiaknál egykoron megfordult Diego López kapuja elé. Két perccel később már a vendégkapuban táncolt a labda. Guti indítását követően Robinho lépett el őrzőjétől, majd kilőtte a hosszú sarkot.

A Villarreal játékosai a bekapott gól után átvették az irányítást, s nem sokkal később egyenlítettek. Egy kényszerítő után Nihat tálalt Rossi elé, s az egykori manchesteri legyőzte Iker Casillast. Ezzel megszakadt a madridi kapus hat mérkőzésen át tartó kapott gól nélküli sorozata.

Robinho góljai megnyugtatták a madridiakat (as.com)

Robinho góljai megnyugtatták a madridiakat (as.com)

A félidő végén ismét a bajnok került fölénybe, Michel Salgado egy egészséges lövéssel villantott, majd a madridiak némi joggal reklamáltak büntetőt azok után, hogy Diego Godín a tizenhatoson belül „eltüntette” Van Nistelrooyt.

Térfélcsere után ismét változott a játék képe, hisz a vendégegyüttes igencsak motiváltan támadott – s két perc alatt megannyi helyzetet tékozolt el. A másik oldalon Van Nistelrooy volt a fő adakozó, a holland két kecsegtető lehetősége közül egyet sem váltott gólra.

Az 52. percben ismét a Real állt nyerésre. Egy vendégszöglet utáni gyors ellentámadás nyomán Guti és Sergio Ramos játszott össze, a védőtől visszakapott labdát a játékmester kapura küldte, s bár López védett, épp az érkező Robinho elé paskolta a labdát.

Bár az ősszel hazai pályán 0-5-ös verésbe beleszaladó Villarreal ismét egyenlíteni tudott az előrehúzódó Capdevilla révén, Manuel Pellegriniék öröme mindössze két percig tartott. A 76. percben egy partdobás után Gago ugratta ki a csereként beálló Sneijdert, s a holland lesgyanús helyzetből a kapuba lőtt.

Sneijder a padról állt be és lőtt győztes gólt (AP)

Sneijder a padról állt be és lőtt győztes gólt (AP)

Az újabb győzelemnek köszönhetően a Real kilencpontosra növelte előnyét.

Primera División, 21. forduló:

Real Madrid-Villarreal 3-2 (1-1)
Madrid, Santiago Bérnabeu. Vezette: Álvarez Izquierdo
Gól: Robinho (8., 52.), Sneijder (76.), illetve Rossi (15.), Capdevila (75.)
Real: Casillas – Cannavaro, Sergio Ramos, Torres, Míchel Salgado (Drenthe, 85.) – Gago, Guti, Baptista (Sneijder, 73.) – Raúl, Van Nistelrooy, Robinho (Higuaín, 89.). Szakvezető: Bernd Schuster
Villarreal: Diego López – Javi Venta, Godín, Cygan, Capdevila – Senna, Cazorla, Bruno (Josico, 59.), Cani (Ángel, 59.) – Rossi, Nihat (Tomasson, 70.). Szakvezető: Manuel Pellegrini

Bilbao-Barcelona 1-1 (0-1)
Gól: Llorente (79.), illetve Krkic (35.)

Espanyol-Betis 1-2 (0-1)
Gól: Garcia (52.), illetve Rivera (45.), Edu (90.)

La Coruna-Valladolid 3-1 (1-0)
Gól: Lopo (7.), Xisco (47.), Guardado (73.) , illetve Victor (84.)
Kiállítva: Sergio (74., Valladolid)

Mallorca-Atlético 1-0 (1-0)
Gól: Arango (22.)
Kiállítva: Reyes (86., Atlético)

Santander-Zaragoza 2-2 (1-0)
Gól: Bolado (4.), Tchité (90.), illetve Milito (61.), Celades (84.)

Murcia-Levante 2-3 (0-0)
Gól: Ivan (47.), Rocinei (89.), illetve Alvaro (73.), Riga (82., 11-esből), Leon (90.)
Kiállítva: Mejia (80., Murcia)

Recreativo-Getafe 1-3 (1-2)
Gól: Camunas (17.), illetve Albin (2.), Granero (44.), Moral (90.)

Valencia-Almería 0-1 (0-1)
Gól: Melo (21.)

Szombati meccs:
Sevilla-Osasuna 2-1

Az élcsoport:
1. Real Madrid 53, 2. Barcelona 44, 3. Villarreal 38, 4. Atlético 37, 5. Espanyol 36, 6. Racing 33, 7. Sevilla 29

Ajánlott videó

Olvasói sztorik