Élet-Stílus

Törőcsik Mari kapta a Páger Antal-díjat

A kétszeres Jászai- és Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész, a Nemzet Színésze vasárnap vehette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban.

Törőcsik Mari elmondta, színpadon soha sem szerepelt együtt Páger Antallal, akit mai napig a magyar színművészet nagy csillagának tart, filmen és televízióban viszont sokat játszottak együtt. A leghosszabban tartó együttlétük az Isten őszi csillaga című film forgatása volt, amikor egy felhőre vártak több mint egy hónapig Karcag mellett. Páger Antallal a kényszerű várakozás alatt Hajdúszoboszlón laktak – emlékezett a művész.

A díjat minden esztendőben az a színész kapja, aki a kuratórium döntése alapján a leghűségesebb Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri hitelesség és eszköztelenség. A díjat odaítélő kuratórium a város és színházkedvelő közönségének szeretetét is kifejezve egyhangúlag döntött arról, hogy idén Törőcsik Mari kapja a Páger Antal-színészdíjat.

Makó város közgyűlése 2001-ben határozott a díj alapításáról: “Téni bácsi” legendás arany pecsétgyűrűjének pontos mását az önkormányzat a Páger-család hozzájárulásával készítteti el évről évre. 2002-ben Halász Judit, majd Garas Dezső, Király Levente, Venczel Vera és Csákányi Eszter részesült az elismerésben; tavaly Kern András vehette át a díjat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik