Élet-Stílus

Skaliczki: elbuktunk, elbuktam

Nem sikerült egyik célkitűzést sem teljesíteni, így a magyar férfi kézilabda-válogatott nem szerepelhet a pekingi olimpia selejtezőjében, és a legjobb hat közé sem jutott be a norvégiai Európa-bajnokságon.

A keserű búcsú, kiváltképp az olimpiai álmok elvesztése ellenére Skaliczki László szövetségi kapitány csapata nem játszott rosszul a kontinenstornán. Előbb legyőzte az élmezőnyhöz tartozó spanyolokat, majd nagy csatában alulmaradt a világbajnok németekkel szemben, aztán ki-ki mérkőzésen magabiztosan diadalmaskodott a fehéroroszok felett – és a csoportját megnyerve, két ponttal került a középdöntőbe.

Ott már nem a magyarok mellé állt a szerencse. A svédek hat másodperccel a vége előtt egyenlítettek, aztán jött az Eb legrosszabb félideje, és az Izland elleni súlyos vereség. A címvédő franciák elleni győzelem nem ért semmit, a csapat csoportjában csak a negyedik helyen végzett.

Valami véget ért (MTI/EPA)

Valami véget ért (MTI/EPA)

A magyarok búcsújának több tényezője is volt. Nem kellett volna pontot veszíteni a svédekkel szemben, és utólag kiderült, „elég lett volna” öttel kikapni Izlandtól, és akkor most nem a hazautazást kellene szervezni, hanem lehetne örülni az olimpiai selejtezőt érő helyezésnek. De az is megfelelő lett volna, ha a svédek nem dobnak üreskapus gólt a záró másodpercben a spanyoloknak, vagy ha Norvégia nem egyenlít a horvátok ellen az utolsó támadás alkalmával, továbbá ha a németek nem két, hanem esetleg négy góllal nyernek a svédek ellen, vagy a svédek nyernek a németek ellen bármilyen arányban…

„Túl sok a ha. Saját kezünkben volt a sorsunk, és nemcsak a mostani Eb-n, hanem a tavalyi vb-n is. Több esélyünk volt, nem éltünk vele. Elbuktunk, elbuktam” – mondta tömören Skaliczki, aki egyelőre nem kíván foglalkozni a jövőjével. Annyi biztos, hogy szerződése ezzel lejárt, hiszen a csapat biztosan lemarad az olimpiáról. Gyaníthatóan új kapitánya lesz a válogatottnak.

Az Eb további programja
Szombat
Az 5. helyért:
Norvégia-Svédország, 13:00

Az elődöntőben:
Horvátország-Franciaország, 15:30
Dánia-Németország, 18:00

Vasárnap:
A 3. helyért, 13:30 ó
A döntő 16:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik