Élet-Stílus

Napi dinnye: bedöglött hűtője fegyverzett le egy hadihajót

Egy 325 millió fontos anyahajónak azért kellett visszafordulnia két nap után egy küldetéséből, mert lerobbant a hajó hűtője.

Illustrious nevű hadihajó, amely felszerelt mindennemű haditechnikával, és a Brit flotta zászlóshajója volt korábban, az Indiai Óceán felé tartott, fedélzetén mintegy 1000 főnyi legénységével, amikor a hiba történt. A hajó gigantikus hűtőszekrényét a visszatérést követően rögvest elkezdték megszerelni, ami így is 24 órát vett igénybe. Mindez alatt a legénység nem hagyhatta el a hajót. A javítás összege pedig elérte a 10 ezer fontot.

Mint a hajó egyik embere mondta, a most felújított hajóra elköltöttek 110 millió fontot, így az a minimum hogy a hűtő működjön. Nem volt kérdés tehát, hogy vagy a hajón valaki megszereli a hűtőt, vagy vissza kell fordulni. A kapitány ezt megerősítve annyit mondott még mindig jobb, hogy nem messze, a spanyol partoknál robbant le a hűtő, mintha ugyan ez a valahol a Suezi csatornán történik. Onnan csak repülővel lehetett volna visszaszállítani az embereket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik