Élet-Stílus

Napi dinnye: 58 évet késett egy könyvtári könyv

admin
admin

2008. 01. 25. 18:13

Ötvennyolc év késéssel került vissza egy amerikai városi közkönyvtárba egy kikölcsönzött könyv. A feledékeny olvasó kiléte ismeretlen, mivel az illető névtelenül csempészte vissza a kötetet.

Roger Vercel francia szerző Northern Lights (Északi fény) című regényének angol fordításban 1948-ban jelent meg az Egyesült Államokban. A kötetben szereplő kissé elmosódott bejegyzés szerint 1950 március vagy május 10-én kölcsönözték ki a regényt a Marshfieldi Könyvtárban.

Az olvasó “akkurátusan” visszavitte a kötetet, igaz, nem 1950-ben, hanem 2007 decemberében. A feledékeny olvasó kiléte ismeretlen, mivel az illető névtelenül csempészte vissza a kötetet, a könyvtárosok a visszahozott könyvek között bukkantak rá.

Lori Belongia, a könyvtár igazgatója szerint feltehetően valaki annak idején kikölcsönözte, hazavitte, s elfelejtette visszavinni a regényt, amely el is kallódhatott. Ennyi év távlatából nem lehet kideríteni, hogy ki kölcsönözhette ki a kötetet.

Az illető feltehetően megtéríthette annak idején az elveszettnek hitt könyv árát, így kikerült a könyvtár nyilvántartásából. Annak ellenére, hogy a kötet jó állapotban van, mégsem kerül vissza a könyvespolcra, mivel Lori Belongia szerint az olvasmány már rég kiment a divatból.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.