Élet-Stílus

Döntetlen a spanyol kuparangadón

Gól nélkül tudta le a Villarreal és a Barcelona a spanyol kuparangadót, viszont a Racing Santander kétgólos előnyt szerzett az Athletic Bilbao ellen, miképp a Lazio is előnybe a Fiorentinával szemben az Olasz Kupa negyedöntőjében.

A bajnoki tabellán második Barcelona a mögötte álló Villarreal vendége volt a Spanyol Király Kupa negyeddöntőjében. A katalánok legutóbb, a Primera División 8. fordulójában 3-1-re kikaptak az El Madrigalban, ezúttal viszont gól nélküli döntetlent játszottak, azaz hazai pályán dönthetik majd el a továbbjutást.

A csütörtöki találkozó első félidejében a Villarreal játszott kapura veszélyesebben, Victor Valdesnak, a Barcelona hálóőrének három alkalommal is nagyon résen kellett lennie.

A szünet után már a Barcelona játszott fölényben, leginkább Messi és Iniesta volt elemében, utóbbi két gólt is szerezhetett volna, életerős lövését azonban védte a hazaiak kapusa, lapos próbálkozását követően pedig centikkel kerülte el a labda a jobb alsó sarkot. Átellenben Senna próbálkozott távolról, de Valdes ezúttal is hárítani tudott.

Thierry Henry a padlón, de a Barca még továbbjuthat (AP)

Thierry Henry a padlón, de a Barca még továbbjuthat (AP)

Sokáig döntetlenre állt a Racing Santander-Athletic Bilbao találkozó is, ugyanakkor a hajrában két hazai gól is született. A 75. percben Tchite fejelt a kapu közepébe, majd kisvártatva Smolarek segítette a hálóba a labdát Pablo Alverez lövése után. A vendégek szerint mindezt lesről tette, a játékvezető azonban megadta a gólt, ekképp a bajnokságban a hatodik helyen álló Santander megnyugtató előnnyel várhatja a bilbaói visszavágót.

Olaszországban egy kupanegyeddöntő maradt csütörtökre, ezen a Lazio 2-1-re verte a Fiorentinát. Római részről Kolarov 35 méterről, szabadrúgásból bombázott a bal felső sarokba, majd egy pazar indítást követően Behrami továbbította a labdát – a kapus lábai között – a bal alsó sarokba. A firenzeiek a szünet előtt szépítettek: Pazzini 11 méterről, kapásból lőtt a bal alsóba, életben tartva ezzel csapata továbbjutási reményeit.

Olasz Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:
SS Lazio-Fiorentina 2-1

Spanyol Kupa, negyeddöntő, első mérkőzések:
Villarreal-FC Barcelona 0-0
Racing Santander-Athletic Bilbao 2-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik