Élet-Stílus

Argentin tinit igazolt a Chelsea (videó)

Az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Chelsea négy és fél évre szerződtette a 18 éves argentin Franco di Santót a chilei Audax Italianótól.

A két klub nem hozta nyilvánosságra a transzfer anyagi vonzatait, ugyanakkor lapértesülések szerint a Chelsea 3,4 millió fontnak (1,19 milliárd forint) megfelelő összegért szerezte meg a rendkívül jó felépítésű, 193 centiméter magas labdarúgót.

A klub hivatalos közleménye szerint az argentin csatárnak olasz útlevele is van, így ha Avram Grant menedzser is úgy akarja, akár már a hétvégén pályára léphet a londoni együttesben.

“Megvalósult egy nagy álmom, hiszen mostantól olyan sztárokkal játszhatok együtt, mint Drogba, Sevcsenko, Lampard vagy éppen Anelka” – mondta a Chelsea új szerzeménye.

Nézze meg, mit tud a Chelsea új játékosa!

Di Santo a chilei Audax Italiano csapatától szerződött a szigetországba, korábbi klubjában 69 találkozón 16 gólt szerzett. Hazája U20-as nemzeti együttesében pedig hat meccsen egyszer talált be a kapuba. A 18 éves csatár Nicolas Anelka és Braniszlav Ivanovics után a harmadik játékos, aki a téli átigazolási időszakban a Chelsea-hez érkezett.

Az Európában gyakorlatilag teljesen ismeretlen Di Santót Dél-Amerikában nagy tehetségnek tartják, talán nem véletlen, hogy a Manchester United és a Liverpool is szívesen látta volna, a Chelsea pedig elégedett és büszke, hogy megszerezte.

A Premier League-ben jelenleg harmadik “kékek” szombaton FA-kupa-mérkőzésen a Wigan Athletic otthonában lépnek majd pályára. Michael Ballack, John Terry, Frank Lampard és Andrij Sevcsenko sérülés miatt kihagyja a találkozót, Mikel John Obi, Michael Essien, Salomon Kalou, valamint Didier Drogba pedig az afrikai kontinenstornán szerepel hazája válogatottjával.

Liverpool: Voronyin kidőlt

Várhatóan hat hétig nem léphet pályára Andrij Voronyin, a Liverpool támadója. Az ukrán labdarúgó – akire bokaműtét vár – a kényszerpihenő alatt többek között az olasz Internazionale elleni BL-nyolcaddöntős mérkőzéseket is kihagyja (MTI).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik