Élet-Stílus

Heidfeld: csalódás az új BMW

A BMW-s Nick Heidfeld szerint az új autóval egyelőre nehezen találják az egyensúlyt, bár bízik benne, hogy az Ausztrál Nagydíjra már minden rendben lesz. Az első tapasztalatok azonban mindenképp alulmúlják a várakozásokat.

“Tavaly ilyenkor jobban álltak a dolgok. Tavaly gyorsabban megvolt az egyensúly, jobban megfeleltünk a saját elvárásainknak. Azt még nem mondanám, hogy az idei autó rosszabb, mert tudjuk, hogy min kell dolgoznunk. Bízunk benne, hogy Melbourne-re utolérjük magunkat” – mondta a német versenyző Valenciában.


“Az egyensúllyal nem ott tartunk, ahol szeretnénk. Ez látszott már a múlt héten is. Most van egy kis előrelépés, és már tudjuk, hogy min is kell javítanunk. Naponta új alkatrészek kipróbálásával szerintem gyorsan fejlődünk majd, hamarosan ott tart az autó, ahol kell neki. Vannak alkatrészek a szélcsatornában is, amelyek még nem kerültek az autóra, bár azok nélkül is jobb egyensúlyra számítottunk” – magyarázta Heidfeld.

Akadnak még problémák (vezess.hu)

Akadnak még problémák (vezess.hu)

A versenyző szerint azért nehéz az új autó irányítása, mert kiszámíthatatlanul viselkedik. “Nem szeretnék nagyon részletekbe menni, de az autó egyensúlya túl széles, azaz néha alulkormányzott, néha pedig túlkormányzott attól függően, hogy hol van épp a pályán. Kipróbáltunk néhány beállítást, az aero-hangolás is jobb, de ez még mindig nem az igazi.”

A BMW 2008-ra a Ferrarihoz és a McLarenhez való minél szorosabb felzárkózást, és a csapat első futamgyőzelmének megszerzését tűzte ki célul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik