Élet-Stílus

Francia edzők balhéja Afrikában

Két francia edző vitájától hangos az afrikai kontinenstorna. Claude LeRoy, Ghána szövetségi kapitánya bemutatott Robert Nouzaret-nak, a guineai kollégájának, és amikor az emiatt dühöngeni kezdett, rossz vesztesnek nevezte. A két szakvezető rossz viszonya, verbális harca egyébként idestova kilenc esztendeje tart.

A két francia szakember az Afrikai Nemzetek Kupája nyitó találkozóján, a Ghána-Guinea (2-1) meccsen különbözött össze. Miután Sulley Muntari megszerezte a ghánaiak győztes gólját, Claude LeRoy kollégája felé fordult, és felmutatta a mutatóujját.

“Még a szája is járt, de szerencséje volt, mert nem hallottam, hogy mit szövegelt, ugyanakkor a stábom tagjai hallották. Nem akarom elmondani, mit hadovált össze, legyen elég annyi, hogy roppant ellenszenves volt, ráadásul, a mérkőzés előtt teljesen átnézett rajtam, még csak nem is köszönt. Én a magam részéről elítélem ezt a fajta viselkedést” – panaszolta Nouzaret.

Persze LeRoy válasza sem késett sokat, rossz vesztesnek nevezte a honfitársát. “Csupán annyit mondtam a győztes gólt követően, hogy ezek után jobban teszi, ha csendben marad. Nagyon csodálkozom Nouzaret-on, és fogalmam sincs, miért mondogatja azt, hogy átnéztem rajta. Ő egyszerűen egy rossz vesztes. Arról persze nem beszél, hogy egyetlen guineai sem üdvözölt engem, sem a meccs előtt, sem azután, márpedig ilyen még nem fordult elő a pályafutásom során” – reagált LeRoy.

Robert Nouzaret ki nem állhatja kollégáját (camfoot.com)

Robert Nouzaret ki nem állhatja kollégáját (camfoot.com)

A két tréner rossz viszonya nem új keletű, verbális háborújuk 1999 óta tart, azóta, hogy Le Roy átvette a francia élvonalbeli Strasbourg irányítását Pierre Mankovskitól. “Azzal vádolt engem, hogy áruló vagyok, mert a barátom helyébe léptem. De az igazság ezzel szemben az, amit ő nem tud, hogy Pierre-rel mindent megbeszéltem, s ő bátorított, fogadjam el a Strasbourg ajánlatát. Akkor az utolsóelőtti volt a csapat, s a bemutatkozó meccsemen elvertük Saint Etienne-t, melynek edzője akkor éppen Nouzaret volt” – avatott be a részletekbe LeRoy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik