Élet-Stílus

Ferguson a Pool tulajdonosait bírálta

Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a Liverpool amerikai tulajdonosai aláássák Rafael Beniteznek, a gárda trénerének a munkáját.

A kiváló skót szakember azok után adott hangot véleményének, hogy kiderült, a liverpooli klubot birtokló Tom Hicks és George Gillett novemberben felajánlotta spanyol kollégája posztját Jürgen Klinsmann-nak, a német válogatott korábbi szövetségi kapitányának – írta az MTI.


“Ez az eset az üzleti élet árnyoldalait mutatta meg. Nagyon szomorú, hiszen egy csapattulajdonosnak az a dolga, hogy hagyja az edzőt dolgozni” – mondta Ferguson, aki a Premier League csúcstartója. A 66 éves mester még 1986-ban vette át a Manchester United irányítását, és az azóta eltelt 21 év alatt az angol futball legsikeresebb edzője lett.

Nem kedvelik őket (Scanpix)

Nem kedvelik őket (Scanpix)

Benitez is ért el szép eredményeket a Poolnál (FA Kupa-, illetve BL-siker), de a két amerikai tulajdonossal az érkezésük óta kifejezetten rossz a viszonya. A tréner mellett a klub legendás szurkolói sem szívlelik a két üzletembert.

Egy nemrég elvégzett felmérés szerint a szurkolók 99 százaléka úgy gondolja, hogy Benitez inkább a szívén viseli a klub sorsát, mint Tom Hicks és George Gillett. A drukkerek 76 százaléka ráadásul azt sem tartja kizártnak, hogy a jövőben nem támogatja anyagilag a Poolt, ha maradnak az amerikaiak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik