Élet-Stílus

Bergamóban megbotlott a BL-győztes

A Bajnokok Ligája-győztes AC Milan az ötödik vereségét szenvedte el az olasz labdarúgó-bajnokságban: egy góllal kapott ki az Atalanta vendégeként.

A két csapat november 11-ei mérkőzése – A Lazio-fanatikus Gabriele Sandri megölésének hírére – a hazai szurkolók botránya miatt a 7. percben szakadt félbe. A bergamói drukkerek szerda este is tomboltak, csakhogy örömükben, hiszen kedvenceik legyőzték a Bajnokok Ligája-győztes milánói együttest.

A 16. percben egyébként még gyászos hangulat uralkodott a Stadio Atleti Azzurri d’Italiában, Gattuso találatával ugyanis a vendégek kerültek előnybe. A világbajnok középpályás nem túl „éles” lövése Doni fejéről pattant a hazai kapu bal alsó sarkába.

A bekapott gól után elszántan ment előre az Atalanta, de majdnem ráfizetett a túlzott lelkesedésére, az AC Milan ugyanis két esetben is közel járt az újabb gólhoz, a félidő végén aztán mégis az Ancelotti-csapat kapitulált. A 42. percben módosult 1-1-re az állás: Langella egy lövőcsellel két milánói védőt is „elküldött gyufáért”, majd Kalac mellett a jobb alsó sarokba lőtt.

Az Atalanta a 65. percben a győztes találatot is bevitte: Simone Inzaghi önzetlenül Tissone elé játszott, s az argentin középpályásnak nem okozott gondot 14 méterről az üres kapu bal oldalába emelni. A hajrá nagy tűzijátékot hozott, mind a két együttesnek bőven akadtak helyzetei, ugyanakkor Coppola kapusnak is köszönhetően már nem változott az eredmény.

Pato nem hiszi el: bukott a csapata (Getty)

Pato nem hiszi el: elbukott a csapata (Getty)

Az AC Milan ötödször kapott ki a bajnokságban, jelenleg a 10. helyen áll – igaz, van még két elhalasztott mérkőzése -, az Atalanta pedig egy ponttal többet gyűjtve hatodik.

Serie A, a 12. fordulóból elmaradt mérkőzésen:
Atalanta-AC Milan 2-1 (0-1)
Gól: Langella (42.), Tissone (68.), illetve Gattuso (16.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik