Élet-Stílus

Federer-Djokovics a fináléért

Testvére, Serena keddi búcsúja után szerdán Venus Williams is kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőjében, miután kikapott a szerb Ana Ivanovicstól. A férfiaknál Nadal és Tsonga után Djokovics és Federer is bejutott a legjobb négy közé.

A nyolcadik helyen kiemelt Venus két szoros játszmában kapott ki a negyedikként rangsorolt szerb kiválóságtól, aki korábbi négy találkozójukon még szettet sem tudott ellene nyerni.

A rendkívülien szoros első játszmában sorozatban bukta el szervagémjeit Ivanovics és az idősebbik Williams-nővér. Az amerikai 3:4-es hátránynál hozta először a meccsen az adogatását. A folytatásban mind a két játékos összekapta magát, így a rövidítésben dőlt el a játszma, Ivanovics javára.

Kiesett a meglepetésember

A második felvonásban villámrajtot vett Venus, de hiába vezetett már 3:0-ra, szerb ellenfele visszakapaszkodott 4:4-re. Ivanovics ezután a legjobbkor vette el az egykori világelső adogatását, és meccsért adogathatott. Amerikai ellenfelének két bréklabdája is volt, de végül a negyedikként rangsorolt szerb megnyerte a találkozót.

Venus nem játszott rosszul, de Ivanovic jobb volt (AFP)

Venus nem játszott rosszul, de Ivanovics jobb volt (AFP)

Ivanovics a fináléért Daniela Hantuchovával mérkőzik. A szlovák teniszező a negyeddöntőben a torna eddigi meglepetésemberét, a korábban az orosz Szvetlana Kuznyecovát és Nagyja Petrovát is legyőző lengyel Agnieszka Radwanskát verte két sima játszmában.

Djokovics-Federer az elődöntőben

A férfiaknál Novak Djokovics (3.) nagyon könnyedén, három játszmában győzött a spanyol David Ferrer (5.) ellen. A szerdai nap első férfi negyeddöntőjében az első szett megnyeréséhez mindössze 23 percre volt szüksége a 20 éves szerbnek, akinek a második felvonásban sem akadtak különösebb gondjai.

A harmadik játszma közepére azonban egyre látványosabban elfáradt Djokovics, és hiába adogathatott 5:3-as állásnál a mérkőzésért, négy meccslabdát sem tudott kihasználni. Ferrer 5:5-re kiegyenlített, ám a szerb utolsó erőtartalékjait mozgósítva egy újabb brékkel végül 7:5-re hozta a játszmát.

A címvédő svájci Roger Federer jutott be utolsóként az elődöntőbe, miután legyőzte az amerikai James Blake-et. A világelső három játszmában nyert, igaz – különösen az első két szettben – Blake csak komoly küzdelemben adta meg magát: az első felvonásban 5:5-ig tartotta Federerrel a lépést, míg a másodikban egészen a rövidítésig bírta. A végjátékot azonban a svájci szenzációs megoldásokkal nyerte.

A harmadik játszmában Blake már kicsit beletörődöttnek tűnt, 5:2-es Federer-előnynél azonban még egyszer összeszedte magát, ám ez csak arra volt elég, hogy 6:4-re bukja el a szettet. Federer, aki sorozatban 15. Grand Slam-versenyén jutott elődöntőbe, Djokoviccsal mérkőzik meg pénteken a fináléba kerülésért.

Australian Open, negyeddöntő
Férfiak:
Djokovics (szerb, 3.)-Ferrer (spanyol, 5.) 6:0, 6:3, 7:5
Federer (svájci, 1.)-Blake (amerikai, 12.) 7:5, 7:6, 6:4

Az elődöntők párosítása:
Nadal (spanyol, 2.)-Tsonga (francia)
Federer-Djokovics

Nők:
Ivanovics (szerb, 4.)-V. Williams (amerikai, 8.) 7:6, 6:4
Hantuchova (szlovák, 9.)-Radwanska (lengyel, 29.) 6:2, 6:2

Az elődöntők párosítása:
Jankovics (szerb, 3.)-Sarapova (orosz, 5.)
Ivanovics-Hantuchova

Ajánlott videó

Olvasói sztorik