Élet-Stílus

330 milliót fizettek Hajnal Tamásért

A szezon végeztével a Bundesliga-rivális Borussia Dortmundnál folytatja pályafutását Hajnal Tamás, a Karlsruher SC és a magyar-labdarúgó válogatott középpályása. Az új csapatánál négyéves szerződést írt alá a 26 éves futballista.

Hajnalnak 2010-ig szól a szerződése az élvonal újoncánál, de a kontraktus egyik pontjának megfelelően a Borussia most 1,3 millió euróért (331 millió forint) megvásárolhatta őt – jelentette be szerda délelőtt Rolf Dohmen, a KSC menedzsere.


Dohmen elárulta: kedden még tárgyalt a labdarúgó tanácsadójával, Marc Wilmotscal és egy, az eddigieknél jobb feltételeket kínáló szerződéstervezettel megpróbálta meggyőzni őt arról, hogy Hajnal náluk maradjon. „Elmentünk a legvégső határig” – mondta a klub menedzsere.

Hajnal a KSC legjobbja volt ősszel (dpa)

Hajnal a KSC legjobbja volt ősszel (dpa)

“Hamarosan 27 éves leszek, ami azt jelenti, hogy a következő lesz pályafutásom legfontosabb szerződése. – fogalmazott még a múlt héten a magyar kiválóság, akinek karlsruhei népszerűségét mutatja, hogy a szurkolók voksai szerint ő volt a csapat legjobbja az őszi szezonban. Most hozzátette: “Nem volt könnyű meghoznom a távozással kapcsolatos döntést, de
úgy érzem: újabb kihívások várnak rám egy nagy klubnál. Fontosnak tartottam,
hogy minél előbb határozzak ebben az ügyben, mert így a folytatásban csak a
Karlsruhéra koncentrálhatok.”

A 26 éves játékos, akit a Bundesliga játékosai az idény felfedezettjének választottak, a mostani szezon előtt érkezett Karlsruhébe a másodosztályú 1. FC Kaiserslauterntől, a KSC akkor 450 ezer eurót fizetett érte.

Hajnal egy csapásra az újonc kulcsembere lett. Komoly szerepe volt abban, hogy a KSC 17 bajnoki forduló után a Bundesliga hatodik helyén tanyázik.

A szezon elején még szerény célokat – bennmaradás – fogalmaztak meg a Karlsruhénál, de részben a magyar középpályás remek játékának köszönhetően már a nemzetközi kupaszereplést érő hely megszerzése sem tűnik lehetetlennek. A Bundesliga játékosainak szavazásán az idény felfedezettjének választott Hajnal öt góllal és hat assziszttal segítette a csapatát.

Hajnal négy évre írt alá leendő csapatánál, azt azonban nem hozták nyilvánosságra a felek, hogy mennyit fog keresni Dortmundban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik