Élet-Stílus

Ancelotti a legjobb edző

Az olasz Carlo Ancelotti, a Bajnokok Ligája-győztes, valamint klubvilágbajnok AC Milan szakvezetője lett az elmúlt esztendő legjobb edzője a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) szavazásán.

Az IFFHS felkérésére 89 ország képviseletében különböző sportirodák, valamint szakértők szavaztak 2007 legjobb edzőjére. A befutó az AC Milannal Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnokságot nyert Carlo Ancelotti lett – méghozzá meggyőző fölénnyel. A 48 esztemdős olasz szakembert 38-an tették az első helyre, összesen 193 pontot gyűjtött.

Másodikként a Manchester Unitedet bajnoki címig és Szuperkupa-győzelemig vezető Sir Alex Ferguson (134) zárt, a dobogó legalsó fokára pedig a Sevillával az UEFA-kupában, a Spanyol Kupában, továbbá spanyol Szuperkupában is első helyen végzett, időközben a Tottenhamhoz szerződött Juande Ramos (104) állhatott fel. A 2006-os év edzőjének bizonyult holland Frank Rijkaard (Barcelona) ezúttal csak hetedik lett.

Legjobb a legjobbak között (Getty)

Legjobb a legjobbak között (Getty)

A rangsorban magyar edző nevét nem fedezhetjük fel (mondjuk, ez nem meglepetés…), a “top 24” tizenkét országból kerül ki. Olaszországot és Argentínát négy-négy, Spanyolországot és Németországot három-három, Franciaországot, valamint Brazíliát pedig két-két szakember reprezentálja. A teljes rangsor itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik