Élet-Stílus

Érdekes arcú lett a Mercedes roadstere

Hamarosan bemutatkozik az új Mercedes-Benz SL. Több szuper AMG modell is lesz belőle.

Várhatóan március elején, a Genfi Autószalonon mutatja be a Mercedes-Benz a megújult SL modellt. Nem csalás, nem ámítás, a csillagos roadster már a második modellfrissítésre készül, az eredetileg 2001-ben a Frankfurti Autószalonon leleplezett sportkocsi 2006 elején már átesett egy kisebb felújításon. A Mercedes célja, hogy 2012-ig piacon tartsa a kocsit, amelynek elődje 12 évig volt kapható.

Ahogy az első kiszivárgott képekről kiderül, az autóról eltűnik a jellegzetes, két ovális fényszóró. Helyettük a CLS-en alkalmazott L formájút alkalmazzák 2008-tól. Emellett a szögletesebb tükör, hűtőmaszk és lökhárító jelenti az újdonságot. A képeken egy SL 350 van AMG-csomaggal.

Érdekes arcú lett a Mercedes roadstere 1

false



Ami az AMG-ket illeti, a jövőben is két nagyteljesítményű modell is lesz a palettán. A V12-es csúcsváltozat, az SL 65 AMG (612 LE) megmarad, viszont eltűnik a feltöltött V8-as SL 55 AMG (517 LE). Helyette bevezetik az AMG legfrissebb fejlesztésű 6,3 literes, feltöltés nélküli motorját. Az SL 63 AMG ugyan 525 lóerőt teljesít, de forgatónyomatéka 90 newtonméterrel alacsonyabb a kompresszorosénál, így valamelyest rosszabbul gyorsul a kocsi: 4,5 helyett 4,7 másodperc alatt éri el a 100 km/órát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik