Élet-Stílus

Jones és Csagajev is győzőtt

A 39 éves Roy Jones nyerte a legendák harcát: meggyőző teljesítménnyel, egyhangú pontozással verte Felix Trinidadot, miközben az üzbég Ruszlan Csagajev megvédte a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú világbajnoki címét.

Roy Jones Junior tovább álmodhat arról, hogy ismét ő lesz a súlycsoportoktól független ranglista éllovasa, merthogy szombat éjjel New Yorkban meggyőző teljesítménnyel verte a szintén legendás Felix „Tito” Trinidadot.

Jóllehet, a két harcos közti fizikai különbség ellenére vitathatatlanul Trinidad akarata érvényesült a mérkőzés elején, Jones ugyanis meglehetősen passzív boksszal kezdett.

Jones és Csagajev is győzőtt 1

Felix Trinidad a padlón (Getty)

Az amerikai klasszis a hatodik menet végén pörgött fel, majd a következő menetben egy mesteri jobbhoroggal robbantott: Trinidad a halántékra mért ütés után még lépett kettőt, majd a lábai kifolytak alóla. Szemmel szinte követhetetlen leütés volt, és ez alapjaiban változtatta meg a mérkőzés képét. Innentől fogva Jones hatalmas, már-már nyomasztó fölénybe került, majd a tizedik menetben a Puerto Rico-i öklöző egy balegyenestől újfent padlót fogott.

Roy Jones visszatérése óta a legnagyobb győzelmét aratta, pontfölénye is meggyőző volt: 116-110, 117-109, 116-110 – vagyis egyhangú pontozással, tulajdonképpen simán verte Trinidadot.

Jones és Csagajev is győzőtt 2

Roy Jones a végére nagy fölénybe került (AP)

Csagajev címvédése

Szombat este Düsseldorfban védte meg első alkalommal a Boksz Világszövetség (WBA) bajnoki címét Ruszlan Csagajev, a szervezet nehézsúlyú világelsője, aki pontozással verte az egykori kick-boksz világbajnokot, a 40 éves Matt Skeltont. A meccs elején a brit bunyós dulakodós stílusával megnehezítette a tavaly április óta először bokszoló Csagajev dolgát. A címvédő ugyanakkor a folytatásban pontosabbá vált, és sorra nyerte a meneteket. A végén egyértelmű volt, hogy sima, egyhangú pontozásos Csagajev-győzelmet kell kihirdetni. Ez meg is történt, méghozzá 117-111, 117-111, valamint 117-110 arányban, amely a látottak alapján teljesen korrekt verdikt.

Jones és Csagajev is győzőtt 3

Ruszlan Csagajev maradt a trónon (AP)

Börtönbe kerülhet Erdei volt ellenfele

A WBA korábbi félnehézsúlyú bajnokát, a francia Mehdi Sahnoune-t három esztendő börtönbüntetésre ítélték, mivel állítólag részt vett egy ember megtámadásában és megverésében, amely egy Night Club előtt történt még tavaly. A bokszoló ártatlannak mondja magát és fellebbez az ítélet ellen. Erdei Zsolt, a WBO magyar bajnoka és Sahnoune 2005 végén küzdött meg Hallében, és a francia bokszoló nagyon megnehezítette a bordasérüléssel bajlódó „Madár” dolgát, aki a pokol legmélyebb bugyrából visszakapaszkodva, a 12. menetben végül kiütötte a kihívóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik