Élet-Stílus

Külföldön már tudják, ki lesz a kapitány

A szerbiai magyar lapok "nem hivatalos, de megbízható értesülésekre" hivatkozva azt közölték, hogy Bora Milutinovics lesz a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A vajdasagma.info című honlap az újvidéki Magyar Szó „nem hivatalos, de megbízható budapesti értesüléseire” hivatkozva közölte, hogy Bora Milutinovicsot jelöli kedden Kisteleki István MLSZ-elnök a kapitányi posztra.

A 63 éves, rendkívül tapasztalt szakvezető jelenleg állás nélkül van. Legutóbb a jamaicai válogatott technikai igazgatója volt, zsinórban hat barátságos meccsen elszenvedett vereség után tavaly novemberben kellett távoznia a posztjáról. Az örmények szívesen látták volna a válogatottjuk élén, de a megegyezés elmaradt.

Holott jól jártak volna a szerb trénerrel, és talán jól járnánk mi is, hiszen Milutinovics nem véletlenül kapta a „csodatévő” becenevet. Egyetlen szakvezetőként öt különböző nemzet csapatával szerepelt a világbajnokságokon (1986: Mexikó, 1990: Costa Rica, 1994: Egyesült Államok, 1998: Nigéria, 2002: Kína), és szintén egyedülálló, hogy Kínát leszámítva valamennyivel tovább is jutott a csoportkörből.

Az új magyar kapitány?

Az új magyar kapitány?

Milutinovics – aki családjával jelenleg Mexikóvárosban él – a Nemzeti Sport pénteki számában azt állította, nem keresték az MLSZ-től, viszont megjegyezte, szívesen dolgozna Magyarországon szövetségi kapitányként. Az előző szakvezetőnek, Várhidi Péternek december 31-én járt le a szerződése, és Kisteleki külföldi edzőt keres a helyére.

Az Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége egyhetes csúszással várhatóan kedden dönt majd a kapitánykérdésben

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik