Élet-Stílus

Juventus-középpályást igazol a Hotspur

Napokon belül kilencmillió angol fontért vált klubot a portugál Tiago. A Chelsea egykori játékosa francia- és olaszországi kitérő után tér vissza a Premier League-be. Az interes Maicon rövidesen meghosszabbítja szerződését.

zebracsíkos mezben (AP)” alt=”Többet nem látjuk
zebracsíkos mezben (AP)” border=”0″>

Többet nem látjuk
zebracsíkos mezben

A Juventusnál csak ritkán kap játéklehetőséget Tiago, akinek a távozását már egy ideje kész tényként kezelte az olasz sajtó. A Juve és a Tottenham Hotspur képviselői már meg is egyeztek a vételárban, és várhatóan a jövő hét elején aláírják a szerződést. A 26 éves portugált kölcsönbe vitte volna az Atletico Madrid is, de a középpályás inkább az angol bajnokságot választotta.

Tiago volt Jose Mourinho egyik első igazolása a Chelseanél, és eleinte rendszeresen játszott is a csapatban. Michael Essien érkezésével azonban a kispadra szorult, és ezért 2005 nyáron a Lyonba igazolt. Mourinho később óriási hibának nevezte Tiago eladását. A portugál játékos két bajnokságot nyert az Olympique-el, majd tavaly nyáron 9 millió angol fontért a Juve szerezte meg.

Az Öreg Hölgy egyik hazai vetélytársa, az Inter hamarosan hosszú távú megállapodást köt az egyik kulcsemberével. Az elmúlt 18 hónap sikereiben óriási szerepe volt a brazil Maiconnak, aki már hónapok óta egy kedvezőbb szerződésért kopogtatott a vezetőknél. A Real Madrid, a Manchester és a Chelsea azonnal vinné a világ jelenleg talán legjobb balszélsőjét, úgyhogy a milánóiak nem várnak tovább.

Az Internazionale kezdő tizenegyében messze Maicon keresi a legkevesebbet a maga 1,5 millió eurójával, de az új – 2012-ig érvényes – megállapodás értelmében jókora fizetésemelésre számíthat a Monacótól érkezett 26 éves brazil. Feltehetően jövő hét elején aláírják az új kontraktust a felek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik