Élet-Stílus

Hatalmasat bukott egy amerikai síelő

A szombati kitzbüheli Világkupa-futamon 140 km/h-s sebességnél hatalmasat esett Scott Macartney. Az amerikai versenyzőt helikopterrel egy közeli kórházba szállították, az első jelentések szerint nincsen komolyabb baja.

A 30 éves amerikai a kitzbüheli futam utolsó ugratóján vesztette el az uralmát a sílécei felett. Macartney 80 métert repült a levegőben, majd keményen a földhöz csapódott, eszméletét vesztette, és magatehetetlenül csúszott be a célba. Az orvosok azonnal a segítségére siettek, negyedórás ápolás után helikopterrel egy innsbrucki kórházba szállították.

Óriási szerencséje volt az amerikai síelőnek, hiszen a földhöz csapódáskor elveszítette a sisakját, de így is csak agyrázkódást, és kisebb zúzódásokat szenvedett.

A kitzbüheli verseny szervezői nemrég közleményt adtak ki, amely szerint Macartney magához tért, a körülményekhez képest jól van, és nem kell műteni.

A némi halasztással befejezték a kitzbüheli férfi lesiklást, amelyet a svájci Didier Cuche nyert meg, az osztrák Mario Scheiber és az amerikai Bode Miller holtversenyben végzett a második helyen. Cuche a győzelmével átvette a vezetést a Világkupa összetettjében Benjamin Raichtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik