Élet-Stílus

Zanzibárban várják a mentesítést a magyarok

Egy műszaki hiba miatt, várhatóan 16 órás késéssel térhetnek Budapestre vissza az utasok Zanzibárból, miután megérkezik értük a Malév menetesítő járata.

Németh Krisztina, a Malév szóvivője lapunk érdeklődésére elmondta: azért, hogy minél rövidebb ideig kelljen várni a hazautazásra, a cégnél úgy döntöttek, hogy mentesítő járatot küldenek az utasokért.

Ez a gép pénteken délután tud elindulni, így a számítások szerint körülbelül 16 óra késéssel tudnak az utasok visszaindulni Magyarországra. Addig is, a légitársaság ételt és italt rendelt a kintrekedteknek, és szükség esetén az AeroVivával együtt gondoskodik a szállásról is.

Az utasok egyike, Rácz István ezzel kapcsolatban azt mondta a FigyelőNetnek, hogy a helyiek „nem akarnak tudni” a Malév rendeléséről, így az utasok jelenleg a nem túl jó állapotú repülőtéren étlen-szomjan várakoznak. Rácz hozzátette: az utazási iroda idegenvezetőjét a helyi hivatalnokok nem veszik komolyan, mert nő.

Németh Krisztina hozzátette: a légi közlekedésben sajnos előfordul, hogy egy gép meghibásodik. A Malévnál azonban csak hibátlan állapotú gépet engednek útnak indulni, ezért a budapesti szerelők által felkészített gép fogja a magyarokat hazaszállítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik