Élet-Stílus

Zalaegerszegi védő a Premier League-ben

Kádár Tamás, a Zalaegerszeg utánpótlás válogatott védője az angol labdarúgó Premier League-ben jelenleg 11. helyen álló Newcastle United együttesében folytatja pályafutását.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu


A pepsifoci.hu értesülése szerint a több mint egyhónapos tárgyalássorozat végére csütörtökön késő éjjel került pont.

A honlap azt írja: „Kádár rekordösszegért kelt el, a zalaegerszegi klub soha ilyen drágán nem adott még el játékost, és magyar védőért sem fizettek még soha annyit, amekkora a fiatal labdarúgó végleges vételára lehet.” Ennyi.

A transzferdíjat ugyanis mind a két klub titokként kezeli, és egyelőre lapértesülés vagy pletyka sincs arra vonatkozóan, hogy mennyit „kaszálhatott” a Zalaegerszeg.

Az ügyletről Newcastle United honlapja is beszámolt. Híre szerint a 17 éves hátvéd négy és fél éves szerződést kötött a „szarkákkal”. Szintén a nufc.premiumtv.co.uk címen elérhető weboldal cikkében olvasható, hogy Kádár Tamás az „egyik legjobb fiatal magyar védő”, aki a védelem közepén és a bal oldalon egyaránt bevethető.

Miután a korábban a Reading alkalmazásában álló Máté Péter hazatért, Kádár lesz az egyetlen magyar játékos a világ egyik legerősebb bajnokságában. A szerdán kinevezett Kevin Keegen menedzser által irányított klub a 11. helyen áll a Premier League-ben.

Őszintén mondom, számítottam arra, hogy mindez bekövetkezik, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen hamar – mondta Kádár a pepsifoci.hu-nak. – Aki ismer, az tudja, hogy sokkal kevesebb futballmúltam van, mint bárkinek a korosztályomban, hiszen 14 évesen még nem voltam igazolt futballista, csak iskolai szinten kispályáztam, és inkább kézilabdázónak készültem. Az elmúlt hónapokban és hetekben nagyon sok olyan dolog zajlott a háttérben, amire nekem nem volt hatásom, ugyanakkor amikor a pályán kellett bizonyítanom, megpróbáltam a létező legtöbbet nyújtani. Szombaton elbúcsúzok a csapattársaktól és a barátoktól, vasárnap elrepülök Angliába, ahol legalább a következő tíz évet el szeretném tölteni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik