Élet-Stílus

Rátgéber újra kapitányi szerepkörben

A kosarasok szövetségének (MKOSZ) elnöksége a férfiaknál Sztojan Ivkovicsot, a nőknél pedig Rátgéber Lászlót nevezte ki szövetségi kapitánynak. Érdekességként: mindkét szakvezető a baranyai megyeszékhelyen dolgozik vezetőedzőként.

Kapcsolódó linkek

kosarlabda.lap.hu
sport.lap.hu

A pécsi férfi csapatnál edzőként és szakmai igazgatóként is tevékenykedő szerb szakember megbízatása két, míg az ugyancsak a baranyai női alakulatot vezető Rátgéberé egy évre szól. Ivkovics először tavaly márciusban vette át a férfi válogatottat, és irányításával a csapat az Európa-bajnoki selejtezők végén osztályozón harcolta ki a bennmaradást az A divízióban.

A pécsi lányok edzője, Rátgéber László 1994-től 1997-ig Buttás Pál, valamint Killik László segítőjeként dolgozott a nőiválogatottnál, majd 1997-től 2004-ig szövetségi kapitány volt.

Regnálása alatt az együttes részt vett (és 10. lett) a németországi vb-n, továbbá szerepelt a 2001-es franciaországi (7.) és a 2003-as görögországi (10.) Eb-n. Az elmúlt négy évben előbb az MKOSZ-főtitkár Sterbenz Tamás, majd tavaly Bencze Zoltán ült a kispadon.


Rátgéber újra kapitányi szerepkörben 1

Rátgéber László visszatér a válogatotthoz (MTI)


„Szakmailag izgatott a dolog, már csak azért is, mert méltatlan helyen van jelenleg a magyar női kosárlabda – mondta az újbóli kinevezésekor Rátgéber László. – Nem megváltónak érkezem vissza a válogatotthoz, hanem dolgozni szeretnék. Köszönet jár a klubomnak, mert megengedte, hogy a válogatottnál is ténykedhessek.”

A két szövetségi kapitány a március elsején sorra kerülő kosárgálán, stílszerűen Pécsett mutatkozik be régi-új szerepkörében, ahol együtteseik az NB I All Star-válogatottjai ellen lépnek pályára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik