Élet-Stílus

Podolskinak maradnia kell a Bayernben

A Bayern München ragaszkodik a világbajnoki bronzérmes támadójához, Lukas Podolskihoz, annak ellenére, hogy a 22 éves labdarúgó nem számít alapembernek a bajoroknál.

Kapcsolódó linkek


nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A csapatnál jelenleg csereembernek számító Podolskit nem enedi el a Bayern München, Karl-Heinze Rummenigge ügyvezető elnök elmondta: valamennyi érdeklődő klub csak az idejét vesztegeti azzal, hogy ajánlatot készít elő a 22 esztendős csatár megvételére.

A labdarúgóhoz való ragaszkodás oka, hogy a nyáron vezetőedzőként munkába álló Jürgen Klinsmann számít Podolskira, aki tagja volt a szakvezető által irányított, a 2006-os vb-n bronzérmet szerzett német válogatottnak.


Podolskinak maradnia kell a Bayernben 1

Nem megy sehova (Getty)



„Klinsmann a minap leadott egy listát, melyen azok a játékosok szerepelnek, akiket szeretne a csapatában látni. Podolski neve is ott vírit a papíron” – erősítette meg a fentieket Rummenigge.

A 2006-os világbajnokság legjobb fiatal futballistájának választott Podolski ugyanakkor Ottmar Hitzfeldnél, a jelenlegi vezetőedzőnél csak a legritkább esetben fér be a bajor sztárcsapatba. A német bajnokságban 11, az UEFA-kupában négy meccsen kapott lehetőséget a szezonban – és összesen két gólt szerzett.

Ez persze nem szegi kedvét az érdeklődőknek: a bajnok Stuttgart mellett az angol Manchester City is vinné Podolskit. „Több klub is szívesen leszerződtetné a csatárt, a Manchester City az egyik közülük, de mi nem foglalkozunk ezzel” – így Rummenigge.


Holland tehetség a Valenciában

A Valencia leigazolja Hedwiges Madurót, a holland labdarúgás egyik legnagyobb ígéretét. „Jól ismerem Ronald Koeman vezetőedzőt, korábban dolgoztunk együtt, nagy szerepe volt abban, hogy a Valenciához szerződtem” – mondta a 22 éves középpályás, aki az Ajax Amsterdamból kerül a klubhoz. A fiatal futballistáért – aki négy és fél évre kötelezte el magát – mindössze két millió eurót fizetett a Valencia, mivel szerződése júniusban járt volna le az amszterdamiaknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik