Élet-Stílus

Makány Márta tervezte az olimpikonjaink ruháját

A pekingi olimpia megnyitóján, valamint záróünnepségén használatos formaruha elkészítésére – nyílt közbeszerzési eljárás keretében – három cég összesen nyolc kollekcióval pályázott. A Makány Márta által tervezett nyertes öltözékben a fehér, a piros és a szürke szín dominál, a hölgyek és a férfiak egyaránt két-két ruhaösszeállítást kapnak.


Makány Márta tervezte az olimpikonjaink ruháját 1

Makány Márta tervezte az olimpikonjaink ruháját 2

Makány Márta divattervezõ kollekciójával (fotó: MTI) – Képgaléria: Bemutatták olimpikonjaink formaruháját

Makány Márta tervezte az olimpikonjaink ruháját 3


A tavalyi év legjobb női sportolójának választott Szávay Ágnes teniszező ruháit is Makány Márta készíti. Az egyedi ruhadarabok a régi tenisz klasszikus, ám mégis nőies világát idézik fel.

„Természetesen az eredmények a legmérvadóbbak, ugyanakkor az is fontos, hogy a csapat hogyan fest a hivatalos eseményeken” – mondta az eredményhirdetéskor Schmitt Pál, a MOB első embere.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége ötkarikás játékokig három fontos dátumot határozott meg: április 26-án lesz a csapat fogadalomtétele a Vígszínházban, majd június 23-án, az Olimpia Napján ünnepségre kerül sor a budapesti Olimpiák terén, a tatai edzőtáborban rendezendő csapatgyűlés kijelölt időpontja pedig július 19. Ezekre az eseményekre és magára a játékokra meghívják a miniszterelnököt, az államfőt, valamint az Országgyűlés elnökét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik