Élet-Stílus

Gengsztermúzeum nyílik Las Vegasban

Las Vegasban 2010-ben múzeum nyílik, amely rekonstruálja a város történetét és emléket állít alapítóinak, a gengsztereknek. A múzeum létrehozását az FBI is támogatja, azzal a kikötéssel, hogy megemlékeznek benne azokról is, akik ezt az alvilágot üldözték.

1946-ban Benjamin “Bugsy” Siegel, egy megalomán “keresztapa” megnyitotta a nevadai sivatagban az első kaszinószállodát, a Flamingót, és ezzel lerakta a “szerencse városának” alapkövét. Hatvan évvel később a város emléket akar állítani kényelmetlen múltjának és elismeri, hogy a szervezett alvilágnak döntő szerepe volt abban, hogy a város hazárdjáték mekkája lett.

A nonprofit alapítványt, amelynek feladata a leendő múzeum felügyelete, Ellen Knowlton, az a volt FBI-ügynök vezeti, aki 2006-ig felelőse volt Las Vegas törvényes működésének. A múzeumot gazdagítja majd a szövetségi rendőrség is fotókkal, kihallgatási jegyzőkönyvekkel, lefilmezett tanúvallomásokkal, amelyek mind sok érdekességet ígérnek. Belekerülnek tehát mindazok a személyek és események, amelyek hozzájárultak a város legendájához.

Gengsztermúzeum nyílik Las Vegasban 1

Gengsztermúzeum létesül a szerencsejáték fõvárosában (forrás: sxc)


A múzeum igazgatója ugyanaz a Dennis Barrie lesz, aki már bizonyította hozzáértését a washingtoni kémmúzeumban. A gengsztermúzeumban is bevonja a játékba a látogatókat és megkéri őket, úgy lépjenek be, hogy választanak maguknak egy szerepet, a maffiózóét, az ügynökét, a bíróét vagy az ügyvédét.

A múzeumot egy régi téglaépületben rendezik be, amelyet a város 2000-ben vásárolt meg a szövetségi kormánytól jelképes egy dollárért. Előzetes számítások szerint 50 millióért épül fel, részben közpénzből, részben adományokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik