Élet-Stílus

Australian Open: egy-egy meglepetés

Amelie Mauresmo és Andy Roddick búcsújától eltekintve az esélyesek győzelmét hozta az ausztrál nyílt bajnokság ötödik napja. Justine Henin és Rafael Nadal is továbbjutott, és vegyes párosban Szávay Ágnes is sikerrel járt Leander Paes oldalán.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu


A hölgyek versenyében a sok papírforma eredmény között Amelie Mauresmo nevéhez fűzödik a nap egyetlen meglepetése.

A 2006-os bajnok, idén 18. kiemelt francia játékos formán kívül teniszezett, 43 ki nem kényszeríttet hibát követett el, így nem tudta elkerülni a vereséget a hazai közönség előtt fellépő, 22 éves Casey Dellacqua ellen.

„Szinte remegek, annyira izgatott vagyok. Egyszerűen csodálatos érzés, hogy legyőztem Amelie-t” – így a világranglistán 78. helyen álló ausztrál hölgy. Mauresmóval ellentétben a többi esélyes nem bakizott a női egyes harmadik körében, a világelső Justine Henin, a címvédő Serena Williams mellett Marjia Sharapova is két szettes meccsen jutott tovább, Jelena Jankovics ugyan túlórázott (értsd: három játszmában verte ellenfelét), de ő is ott van a legjobb 16 között. Ő meccsel majd egyébként a Mauresmo-verő Dellacqua-vel, míg Serena a cseh Nicole Vaidisovával, Henin a tajvani Hszie Szu Vejjel, Sarapova pedig az orosz Jelena Gyementyijevával csap össze a 4. fordulóban.


Australian Open: egy-egy meglepetés 1

Amelie Mauresmo befejezte (Getty)


A férfiak versengésében is akadt egy meglepetés: Philipp Kohlschreiber szenzációs mérkőzésen búcsúztatta a hatodikként rangsorolt Andy Roddickot. A német játékos kisebb-nagyobb megszakításokkal irányította a találkozót és végül közel négy órás csatában – 3 óra 53 perc alatt -, ötödik meccslabdáját értékesítve gyűrte le amerikait, helyi idő szerint nem sokkal hajnali kettő után.

Rafael Nadal tovább „robog, ezúttal Gilles Simont győzte le, és a makulátlanságát is megőrizte, hiszen most sem vesztett szettet. A 23 esztendős francia csak az első játszmában tudott méltó ellenfele lenni, a mallorcai klasszis a második és a harmadik „metetet” simán nyerte. Nadal mellett a többi kiemelt, Nyikolaj Davigyenko (4.), Richard Gasquet (8.), Mihail Juzsnyij (14.), Paul-Henri Mathieu (23.), valamint Jarkko Nieminen (24.) is folytathatja menetelését.

Az egyesben és a női párosban már a nyitó körben búcsúzó Szávay Ágnes az indiai Leander Paes oldalán továbbjutott a vegyes páros első fordulójából, miután legyőzte a Renata Voracova-David Skoch cseh duót. Szávayék várhatóan a 6. kiemelt Csia Jung Csang, Jonathan Erlich tajvani-izraeli páros ellen mérkőznek legközelebb.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik