Élet-Stílus

Vészforgatókönyv készül az Oscar-gálára

A hollywoodi írósztrájk miatt két forgatókönyv is készül a február 24-i Oscar-díjkiosztóra: az egyik a hagyományos csillogó sztárparádé terve, a másik egy alternatív program a gála megmentésére – közölte Gil Cates producer.

Az időpont közeledik, és a forgatókönyvírók három hónapja tartó munkabeszüntetésének még mindig nem látni a végét. Így továbbra is bizonytalan, hogy milyen körülmények között oszthatják majd ki az amerikai filmipar híres szobrocskáit.

Az Oscar-díj „előszobájának” is tekintett Arany Glóbusz díjkiosztója már az írók munkabeszüntetésének áldozatául esett. A sztrájkot támogató színészek bojkottja miatt a filmes és televíziós díjakat a szokásos többórás fényes ünnepség helyett egy félórás száraz sajtótájékoztatón ismertették.

Gil Cates azt azonban el sem tudja képzelni, hogy a Oscar-díjkiosztó is ilyen sorsra jusson. „Megrendezzük” – szögezte le, hozzátéve: felkészülnek arra is, ha a sztrájk addig nem ér véget. Az esetleges alternatív show részleteit nem fedte fel, de utalt rá, hogy a „filmipar nagyágyúi”, akik a díjakat kihirdetnék, szükség esetén rögtönöznének.

Mások viszont borúlátók. Harvey Weinstein, a róla elnevezett stúdió vezetője szerint „akárki akármit mond, ha az írók sztrájkja folytatódik, és a színészek céhe támogatja, akkor egyszerűen nem lesz Oscar-show”.

Az akadémia vezetői mindenesetre a vészforgatókönyvön törik a fejüket. Az alternatív műsorban valószínűleg az előre felvett bejátszások és filmrészletek játszanák a főszerepet, mivel a sztrájk miatt valószínűleg sok híresség lemondaná részvételét. Ha az írók céhe nem tud megegyezni addigra a stúdiókkal, akkor feltehetőleg arra fogják biztatni a színészeket, hogy ne tegyék lábukat a vörös szőnyegre a Kodak Színház előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik