Élet-Stílus

Rolls Royce-ot szerelnek az A38-ba

Az idén ötéves A38-ra többek közt Amszterdam és a Molokóból ismert Roisin Murphy látogat, a szokásos karbantartási munkákat pedig túlszárnyalva csúcstechnikával szerelték fel a koncerttermet, amelybe a hangtechnika Rolls Royce-ának tartott Nexo-felszerelést szerelnek – mondta a féléves programot bemutató tájékoztatón Vasák Benedek a Hajó munkatársa.

Az évente esedékes karbantartás befejeztével újranyit az A38 Hajó. Bognár Attila, az A38 Hajó művészeti vezetője elsősorban azt emelte ki, hogy folytatódik együttműködésük a Magyar Televízióval: az A38-on és az A38 által felvett és legyártott koncertfilmeket hamarosan heti rendszerességgel lehet majd látni minden szombat este az M1 műsorán. Így idén már 200 fölé nő az A38 Hajó koncertfilmjeinek száma.

A bizonytalansági tényező és az arany szemeteskocsi

Az első félév legnagyobb sztárja a Moloko énekesnője Roisin Murphy lesz, amennyiben most valóban sikerül őt elhozni. Ő ugyanis az A38 mumusa, akinek a koncertjét már kétszer leszervezték, de végül különböző okok miatt az énekesnő lemondta. Idén már szinte biztosra ígérte, hogy fellép, de az első felajánlott időpont nem felelt meg számára. Ennek megfelelően sok bizonytalansági tényezővel ugyan, de Bognár Attila bejelentette Murphy érkezését.

Rolls Royce-ot szerelnek az A38-ba 1

Roisin Murphy

Akárcsak a tévés együttműködés, folytatódik a My City/Az én városom sorozat is. Februárban Amszterdam nagyvárosi kultúrája mutatkozik be az A38-on és a Millenárison, májusban Budapest vendégeskedik az amszterdami Melkwegben. A művészeti vezető szerint a budapestieket várhatóan némileg felrázza majd a köztereken megjelenő Natwerk utcaművészcsoport, amely a köztereken aranyszínűre festett szemeteskocsival jelenik majd meg, amelyről David Bowie-számokat játszanak.

Az ötödik évforduló megünneplésére leginkább a Műcsarnokban adódik alkalom, ahol júniusban pár napon keresztül az A38 Hajó mutathatja be múltját, jelenét és persze jövőjét. A kiállításhoz és a jubileumhoz kapcsolódóan egy, az A38 Hajó eddigi történetét feldolgozó könyv/fotóalbum is megjelenik.

A hantechnika Rolls Royce-a

Az igazi meglepetést azonban az A38-on a koncertterem felújítása átépítése fogja okozni a közönségnek. 2008 január-február során ugyanis teljes egészében megújul az A38 koncertterme: áthelyezett hang- és fénypult, megnövekedett nézőtér, teljesen kicserélt hangtechnika. Bár az A38 Hajó koncertjei eddig is Budapest egyik legjobb hangzását produkálta, most egy kicsit magasabbra tették a lécet. Vasák Benedek a Hajó munkatársa szerint az egyik legpatinásabb hangrendszer-gyártó, a Nexo által biztosított front és monitor hangsugárzó rendszer a legkényesebb vájtfülűek igényeit is kielégíti, és februártól már nyilvánvaló lesz a különbség.

A jubileumi év egyéb fejlesztésekkel is együtt jár. Az A38 étterme hamarosan elindítja törzsvendég-programját. A televíziós felvételek technikája is megújul, immár tökéletesen professzionális felvételek készítését téve lehetővé. Kevésbé látványos, de nem kevésbé fontos változás az A38 honlapjának fejlesztése, ahol még sok újdonságot ígér a Hajó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik